Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ranskalaisravurit Kymi GP:n kärjessä – Kouvolan raveissa oli katsojia paikalla lähes kuin silloin ennen

Anthony Barrier arveli Ce Bello Romainin ravanneen Kouvolan jyrkät kaarteet paremmin kuin vastustaja. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Tapio Mäenpää / STT

Ranskalaisravureiden kaksinkamppailu oli vaiherikas ja huipentui loppusuoralla, kun alakynteen jo jäänyt Delia du Pommereux kiristi tahtiaan uudelleen sisäradalla. Ce Bello Romain säilytti kuitenkin johtoasemansa maaliin asti toisella radalla.

– Kaksinkamppailussa näin, miten Delialla oli vielä korvapallot vetämättä. Ajattelin, että sille ei ole häpeä hävitä, mutta niin vain Ce Bello Romain jatkoi voittoon, suurin tuntein voittoa juhlinut Anthony Barrier iloitsi.

Hän arveli hänen hevosensa ravanneen Kouvolan jyrkät kaarteet paremmin kuin vastustaja.

Kolmanneksi nousi ilahduttavan kevyin askelin Hannu Torvisen ajama, Timo Nurmoksen valmentama ja Yhdysvalloista löytämä Seismic Wave. Neljäs oli 20-vuotiaan Nicolas Baziren ajama Valokaja Hindö ja paras suomalaishevonen Next Direction.

– Eihän viitossijaan koskaan olla tyytyväisiä, Next Directionin ohjastaja Iikka Nurmonen kommentoi.

Raveissa yleisilme oli iloinen. Vuoden verran Kouvolassa on ravattu ilman yleisöä, nyt katsojia oli paikalla omissa lohkoissaan jo lähes kuin silloin ennen.

Don Williams vei maratonkilpailun

Maratonkilpailussa 3 100 metrillä nähtiin Euroopan viime vuosikymmenten yksi valovoimaisin ja menestynein ajaja Jos Verbeeck. Hän on ilmoittanut lopettavansa uransa tämän vuoden päätteeksi.

– Puolet vuodesta kotimaassani Belgiassa ja puolet Mallorcalla muutaman harrastushevosen kanssa, aurinkoisesti hymyillyt Verbeeck kommentoi Kouvolassa suunnitelmiaan.

Kouvolassa hän kilpaili belgialaishevosella Cyriel d'Atom. Matkalla hevosta haittasi laukka, mutta sisukkaasti se vielä ehti nousta neljänneksi. Voiton vei Suomen pitkien matkojen kestomenestyjä Don Williams.

Runsaslukuisten ranskalaisvieraiden etukäteen varmin voittaja uskottiin olevan 2,4 miljoonaa euroa urallaan voittanut Billie de Montfort. Tammalähdössä suomalaisässien valmentajat olivat jo etukäteen luopuneet voittotoiveistaan. Suosikki saikin johtaa sopuisaa vauhtia keulapaikalla ja irtosi lopussa voittoon tavalla, joka ihastutti alan kovimmatkin asiantuntijat.

Lämminveristen 5-vuotiaiden ryhmässä Skyfall Shine pääsi ensimmäisellä takasuoralla siirtymään helposti johtopaikalle, jolta Iikka Nurmonen narutteli voiton Markku Niemisen valmennustallille. Ranskassa suurkilpailuissa meritoitunut ajaja David Thomain ajoi tunnustellen hänelle harvinaisen lyhyellä raviradalla ja jäi Girolamolla neljänneksi.

Ylistetty ranskalaisvieras hylättiin

Magical Princess juoksi Pekka Korvelle jo viidennen peräkkäisen täysosuman derbyikäluokan eli 4-vuotiaiden lämminveristen ryhmäajossa. Ylistetty ranskalaisvieras, Italiassa syntynyt Beautiful Colibri juoksi paineissaan Kouvolan jyrkässä kaarteessa laukalle ja hylättiin.

Nuorten suomenhevosten tasoituskilpailua johti alusta loppuun Viesmanni. Hannu Torvinen irtosi Raineri Puikkosen valmentamalla 5-vuotiaalla oriilla vakuuttavalla erolla vastustajistaan, joista yllättävän monet pilasivat kilpailunsa laukkoihin.

– Ravi on sille hirmu helppoa, kun se on niin rauhallinen "työhevonen", Puikkonen naurahti derbytoivostaan, jonka isä on legendaarinen ravikuningas ja periyttäjä Viesker.

Iikka Nurmonen ajoi Zolamanilla 3-vuotiaiden ryhmässä hallitun voiton huolimatta lähtökiihdytyksessä tulleesta lyhyestä laukasta.

– Ihan puolivauhdilla voitto irtosi, tämä lupaava varsa on tottunut juoksemaan kovempaa, Nurmonen luonnehti ikäluokkansa kärkitilaa 61 000 euron ansioilla pitävästä Timo Korvenheimon valmennettavasta.

Samaa tallia edusti Stick Match, joka jakoi kakkossijan tasapääjuoksun jälkeen Veli-Pekka Toivasen Nineelevenin kanssa.

Raviratsastuksessa eli montessa hurjat alkuvauhdit kilpaan takasi lajin ykkösmaassa Ranskassa kasvatettu, nykyään Ruotsissa valmennettava, yli puoli miljoonaa euroa urallaan palkintoja kerännyt Vivier de l'Oison. Suosikkiruunan askel alkoi painaa lopussa ja se putosi kärkikolmikosta. Liki 60-kertoimisen yllätysvoiton otti Barack la Marc porilaisen ratsastajansa Seija Myllyharjun iloksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka