Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lorenzo Insigne on päässyt maajoukkueessa ratkaisijan rooliin

Italian päävalmentaja Roberto Mancini on koulinut Napolin kapteenin Lorenzo Insignen ratkaisijan rooliin myös maajoukkueessa. Piskuinen laitahyökkääjä pääsi maajoukkueeseen ensi kertaa jo yhdeksän vuotta sitten, mutta vastuuta hän on saanut toden teolla vasta Mancinin kaudella.

Insigne palkitsi päävalmentajan luottamuksen maalilla, kun Italia nujersi jalkapallon EM-turnauksen avauspelissään Turkin korskeasti 3–0 viime perjantaina. Onnistuminen ja kasvanut rooli maajoukkueessa eivät ole kuitenkaan muuttaneet Insignen nöyrää asennetta.

– Että tunnenko itseni johtavaksi pelaajaksi? En tosiaan, vain vanhemmaksi, Insigne arvioi nykyistä asemaansa joukkueessa.

Vain 163-senttinen Ingsigne on pelannut urallaan 42 maaottelua, joissa hän on tehnyt yhdeksän maalia. Osumista viisi on Mancinin kaudelta.

Insigne on vahvasti tyrkyllä avaukseen myös Italian toisessa EM-kisaottelussa keskiviikkona, kun vastassa on Sveitsi.

– Insigne on elintärkeä pelaaja joukkueessamme. Hän on ääritärkeä, koska hän kykenee yhdistämään pelimme elementit, Mancini kehuu hyökkääjän nykyistä roolia.

Mancini on rakentanut yhtenäisen ryhmän

Edelliset päävalmentajat eivät nähneet Insignen merkitystä samoin. Valtavasti kentällä uurastava hyökkääjä istui penkillä 2014 MM-turnauksen ja 2016 EM-kisat.

Nyt Insignen yhteistyö toimii hienosti varsinkin Lazion hyökkääjä Ciro Immobilen kanssa.

– Valmentaja on saanut meidät hyvään henkiseen tilaan. Esitämme kentällä parastamme ja meillä on kivaa yhdessä, Insigne todistaa.

– Menestymme nimenomaan joukkueena.

Vuonna 1968 Euroopan mestaruuden saavuttanut Italia on pelannut 28 peräkkäistä ottelua tappioitta ja Sveitsi-pelissä se tavoittelee kymmenettä peräkkäistä voittoa.

Sveitsi aloitti EM-turnauksen 1–1-tasapelillä Walesia vastaan. Keskiviikon toisessa A-lohkon pelissä ovat vastakkain Turkki ja Wales.