Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Japanin koronatilanne pahentunut, Tokion olympialaisten lipunmyynti jumissa kesäkuuhun asti

Päätökset Tokion olympialaisten yleisömääristä voivat venyä kesäkuulle Japanin heikentyneen koronavirustilanteen takia, kertoivat japanilaismediat keskiviikkona. Viivästys vaikeuttaa entisestään 23. heinäkuuta alkavien olympialaisten lipunmyyntiä.

Jo aiemmin Tokion kisajärjestäjät linjasivat, ettei ulkomaalaisilla ole asiaa olympialaisten katsomoon. Kisajärjestäjien odotettiin kuitenkin kertovan jo huhtikuussa, kuinka paljon japanilaiskatsojia eri kisapaikoille voidaan ottaa.

– Meidän täytyy olla joustavia koronavirustilanteen kehittymisen takia, kisajärjestäjät kertoivat tiedotteessaan.

Kisojen lipunmyynti keskeytyi viime vuonna, kun Tokion olympialaiset siirrettiin vuodella.

Virustilanne voi johtaa myös siihen, että kisoihin osallistuvat urheilijat käyvät koronatestissä päivittäin. Aiemmin urheilijoille on suunniteltu testejä neljän päivän välein.

Useat olympialaisten testitapahtumat ovat peruuntuneet tai niitä on siirretty. Viimeisimpänä taitouinnin olympiakarsintakilpailu siirtyy Japanista muualle. Kisan piti alun perin olla Tokiossa maaliskuussa ja sitten toukokuun alussa. Avovesiuinnin olympiakarsinta siirtyi puolestaan Japanista Portugaliin.

Tokiossa 9. toukokuuta järjestettävä kansainvälinen yleisurheilukilpailu kisataan ilman katsojia, vaikka stadionille kaavailtiin alun perin 20 000 katsojan kiintiöitä.

Ongelmista huolimatta Tokion kisajärjestäjät vakuuttavat, että olympialaiset voidaan järjestää turvallisesti. Kisapäivät ovat 23. heinäkuuta–8. elokuuta.