Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liiga-pudotuspelejä ei pelata kuplassa: "Ottelut pelataan normaalisti eri paikkakunnilla entisestään tehostetuin turvatoimin"

Jääkiekkoliigan pudotuspeleissä ei pelata "keskitetyssä kuplassa" vaan normaaliin tapaan eri paikkakunnilla, kertoi Liiga maanantaina julkaistessaan pudotuspeliohjelmansa. Pudotuspelit alkavat tämän viikon torstaina ja mestari on selvillä viimeistään 13. toukokuuta.

Välierä- ja finaalipelien pelaamisesta kuplaolosuhteissa oli suunnitelma olemassa, Liiga kertoi. Lopulta päädyttiin kuitenkin siihen, että ottelut pelataan normaalisti eri paikkakunnilla "entisestään tehostetuin turvatoimin".

– Keskitetyn kuplan merkittävin tavoite oli, että erittäin tiukoilla turvatoimilla ja päivittäisellä testaamisella saataisiin mahdollisten positiivisten testitulosten ilmetessä vain yksittäiset henkilöt eristettyä. Teimme asiassa hyvää yhteistyötä lääkärien kanssa, mutta lopulta kuitenkin arvioimme, että tämä etu ei keskitetyssä kuplassa ole saavutettavissa. Siksi kevään playoffs-ottelut pelataan normaalisti eri paikkakunnilla entisestään tehostetuin turvatoimin, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoi maanantaina.

Avauskierros runkosarjassa sijoille 7–10 sijoittuneiden välillä pelataan kahdella ottelulla, joista jatkaja selviää maalierolla. Ottelut pelataan tämän viikon torstaina ja perjantaina.

Puolivälierät alkavat maanantaina 19. huhtikuuta, ja välieriin selviää kolmella voitolla. Sama paras viidestä -järjestelmä on käytössä myös välierissä ja loppuotteluissa. Ottelusarjojen kaksi ensimmäistä ottelua pelataan peräkkäisinä päivinä kotiedun saavan joukkueen kotikaukalossa.

Välierät pelataan 29. ja 30. huhtikuuta sekä 2. toukokuuta ja tarvittaessa 3. ja 5. toukokuuta. Ensimmäinen loppuottelu pelataan 7. toukokuuta, toinen seuraavana päivänä ja kolmas 10. toukokuuta.

Mahdollinen neljäs finaali on ohjelmassa 11. toukokuuta ja jos Kanada-maljan ratkaiseminen venyy viidenteen otteluun, se otellaan torstaina 13. toukokuuta.

Liiga muistuttaa, että muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Myös ottelusarjojen lyhentäminen on mahdollista.