Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Puoli sekuntia tai yksi heitto erotti Namikan välieräpaikasta

Äänekosken Kipinä eteni 1-divisioona B:n välieriin niukimmalla mahdollisella marginaalilla pistein 91–92.

Mikko Pehkonen

Koripallo-ottelun neljä viimeistä sekuntia ovat pitkiä. Tuossa ajassa Lappeenrannan Namika ehti nousta ratkaisevassa puolivälierässä johtoon, menettää johdon Kipinä Basketille ja ottaa vielä ottelun viimeisen heiton itselleen. Äänekoskelaiset etenivät 1-divisioona B:n välieriin niukimmalla mahdollisella marginaalilla 91–92 (38–47).

– Ei tämä hirveän kaukana ollut. Aika monelle pelaajalle nämä oli ekat pelit uralla, joiden lopputuloksella oli paljon merkitystä. Varmaan jännitys näkyi, sanaili Namikan pettynyt päävalmentaja Teemu Turunen.

Namika hävisi kolme erää neljästä roikkuen silti pelissä mukana. Voitettu kolmas erä oli melkoista näytöstä. Seitsemän kolmen pisteen heiton siivittämänä ja 18 pisteen putkella se päättyi Namikalle 35–17. Tässä kohtaa peli näytti väistämättä johtavan välieräpaikkaan.

Draamaa koko rahan edestä

Viimeiset sekunnit tarjosivat draamaa koko rahalla. Aubrey Conerly (35/8/9s) sai tilanteessa 86–90 kolmosen ahdistettuna ilmaan, kun neljä sekuntia oli kellossa. Pallo upposi pohjaan ja rikkeen sekä teknisen virheen kautta tulleet kaksi vapaaheittoaan hän laittoi kylmähermoisesti sisään.

Kipinän ottelun viimeinen hyökkäys päätyi Junior Robinsonin (24/7/8s) käsiin. Conerly joutui rikkomaan, kun puoli sekuntia oli pelaamatta. Robinson upotti vaparit sisään vieden vieraat pisteen johtoon.

Namika siirsi aikalisän avulla aloituksen hyökkäyspäähän ja ykköstähti Conerly sai odotetusti ottaa pelin viimeisen heiton. Pallo pomppi koriraudasta ulos summerin soidessa ja päätti lappeenrantalaisten kauden.

– Pinna toiseen suuntaan ja kausi olisi ollut erittäin onnistunut. Tällä tuloksella se oli onnistunut, Turunen summasi pettymyksen.

Ei tämä hirveän kaukana ollut. Aika monelle pelaajalle nämä oli ekat pelit uralla, joiden lopputuloksella oli paljon merkitystä.

Teemu Turunen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka