Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuplan tehnyt Pohjanpalo Huuhkajien tilanteesta: "Erittäin hyvällä mallilla mennään"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päätti maaliskuun kolmen ottelun rupeamansa myöhään keskiviikkona Sveitsin St. Gallenissa pelattuun maaotteluun, ja kahdella MM-karsintapelillä alkanut tripla ei tuonut voittoja: Sveitsi nousi toisella puoliajalla Huuhkajien ohi 3–2-voittoon.

Suomen molemmat osumat iski Joel Pohjanpalo, puskemalla ensimmäisen kulmapotkusta ja täräyttämällä toisen rangaistuspotkusta viisi minuuttia ennen taukoa. Tappio harmitti, mutta kokonaisuutena Pohjanpalo näkee sekä joukkueen että oman tilanteensa kuitenkin rohkaisevaksi EM-lopputurnauksen avauspelin häämöttäessä 2,5 kuukauden päässä.

– Erittäin hyvällä mallilla mennään, mielestäni. Vielä kaksi valmistavaa peliä jäljellä (ennen EM-kisoja) ja tietyissä asioissa on parannettavaa, mutta kokonaisvaltaisesti ollaan hyvällä mallilla, Pohjanpalo sanoi etätiedotustilaisuudessa yöllä Sveitsistä.

Suomi pelasi MM-karsinnassa 2–2-kotitasapelin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja vieraissa 1–1-tasapelin Ukrainan kanssa. Kolmessa pelissä siis nähtiin viisi maalia (kaikki hyökkääjien toimesta, Teemu Pukin maalattua karsintamaalit), mutta omiinkin meni kaikkiaan kuusi.

– Viisi maalia, paikkoja syntyy ja saadaan viimeisteltyä. Puolustussuuntaan ehkä vielä parannettavaa tietyissä asioissa, mutta kunhan niihin niksit löydetään, niin saadaan vielä voitotkin aikaisiksi, Pohjanpalo uskoo.

Ja se oma vire? Pohjanpalolla on tälläkin kaudella ollut loukkaantumista, ja rooli saksalaisjoukkue Union Berliinissä ei ehkä ole ollut sitä ominta. Siihen nähden otteet Huuhkajissa olivat antoisia.

– Pääsi pitkästä aikaa pelaamaan omaa peliään, seurajoukkueessa pelaan erilaista roolia, ja se ei ehkä tue omia ominaisuuksia samalla tavalla. Olen siellä toki parhaani yrittänyt, mutta näissä kolmessa matsissa pääsi pitkästä aikaa pelaamaan sellaista futista, jota itse haluaa pelata. Pääsi myös mittaamaan omaa kuntoa paremmin, ja tuntuu hyvältä. Tietyissä asioissa on parannettavaa vielä, mutta ihan lupaavalta näyttää, Pohjanpalo iloitsi.

– Sveitsiä vastaan kaksi hienoa maalia ja kolmaskin (olisi voinut tulla), jos olisi volley napsahtanut vähän paremmin yhdessä tilanteessa. Kaiken kaikkiaan pääsin hyvin toteuttamaan omia ominaisuuksia.

Näyttöjä ja analyysia

Jos Pohjanpalolla oli tarvetta antaa näyttöjä päävalmentaja Markku Kanervalle EM-joukkuevalintaa ajatellen, niin maalitupla sellaiseksi varmasti kelpasi. Kanervan mukaan se "oli kova suoritus", mutta muuten päävalmentaja ei lähtenyt arvottamaan näyttöpaikassa olleiden tilannetta.

– Yksilöiden analysointi jää tulevien viikkojen hommaksi, Kanerva paalutti.

– Kyllä tässä pohdittavaa riittää. En tiedä kuinka paljon selkeytyi (EM-kanditaattitilanne), on tehtävä henkilökohtaiset analyysit tarkemmin ja vedettävä niistä johtopäätöksiä.

MM-karsintaa ajatellen Suomen lohkon keskiviikkoiset tulokset miellyttivät Kanervaa. Ranska voitti Bosnian vieraissa ja Ukraina jäi yllätyksellisesti kotitasapeliin Kazakstanin kanssa.

– Kazakstan osoitti, ettei ole mikään heittopussi. Meidän kannalta mielenkiintoisia, ja hyviä tuloksia. Tässä tullaan pelaamaan ristiin.

– Mutta nyt katseet ovat pitkälti EM:ssä. Tämä oli ensimmäinen valmistava peli ennen kisoja, ja vielä on kaksi hyvää valmistavaa ottelua eli Ruotsi ja Viro. Nyt summataan tämä, ja mietitään mitä joukkueena pystytään parantamaan.