SaiPan Juho Markkanen taistelee paikasta Edmontoniin, jossa hänen isänsä pelasi viidellä kaudella NHL-ammattilaisena –  Markkasen ja Matias Mäntykiven paikka MM-ryhmässä ratkeaa viikonloppuna

Jukka Jalonen kasaa Moskovaan aikuisten MM-joukkueen runkoa. Leijonat pelaa joulukuun EHT-turnauksessa ilman liigapelaajia.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen luisteluttaa kauden toiseen EHT-turnaukseen joukkueen, joka on marraskuussa Helsingissä peliään etsineen joukkueen vastakohta. Jalonen ja GM Jere Lehtinen valitsivat Moskovan-turnaukseen KHL-painotteisen miehistön ja tukevoittivat sitä seitsemällä Ruotsin ja kolmella Sveitsin pääsarjan pelaajalla.

– Saimme jalkeille todella hyvän joukkueen ja aika paljon kokemusta. Mukana on paljon kolmikymppisiä kavereita. Oli todella hieno huomata, miten heillä oli intoa, Jalonen kiitteli virtuaalisena järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Tulosketju ei lähde mukaan

Pistepörssin kärkikolmikko, Ufan Teemu Hartikainen, Markus Granlund ja Sakari Manninen eivät ole mukana.

– Se on kolmen parhaan ketjun joukossa KHL:ssä. Heitä kysyttiin mukaan, mutta valitettavasti pojat eivät pääse tällä kertaa. Kyse on henkilökohtaisista asioista. Pelaajat kertovat, jos haluavat. Kenelläkään ei ole sellaista syytä, että voisin kokea heidän kieltäytyneen maajoukkueesta, Jalonen painotti.

Valko-Venäjä liipasimella

Suomella on mukana suuri joukko arvokisakävijöitä, joten marraskuuhun verrattuna 14. joulukuuta Moskovassa kokoontuu ensi kevään MM-joukkueen runko. Varsinkin, kun NHL-pelaajien saapuminen MM-kilpailuihin vaikuttaa viikko viikolta epätodennäköisemmältä.

– Kyllä se realismia on tällä hetkellä, että kisajoukkue valitaan Euroopasta, Jalonen arveli.

MM-kilpailut pitäisi pelata touko-kesäkuussa Latviassa ja Valko-Venäjällä, mutta viimeksi mainitun kisaisännyyttä on vastustettu laajasti.

Testien kautta hotelliin

Moskovassa Leijonat elää kuplassa ja kohtaa ensi viikon torstaina Tshekin, lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Venäjän. KHL:n ulkopuoliset Suomen pelaajat kokoontuvat Helsingissä ja lentävät Moskovaan yksityiskoneella.

– Menemme eri terminaaliin kuin normaalisti, testien läpi ja odottamaan tulosta hotelliin. Protokolla on aika pitkälti sama, mikä oli Helsingissä. Olemme hallilla ja hotellilla, Lehtinen kertasi.

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue matkustaa tulevana viikonloppuna Pohjois-Amerikkaan mielessään ikäluokan MM-kilpailuissa menestyminen. Jääkiekkoliitto julkaisi perjantaina 31 pelaajan listan, josta karsitaan ennen yksityiskoneen lähtöä kuusi nimeä.

Ehdokkaiden ryhmässä viiden maalivahdin joukossa on SaiPan Juho Markkanen ja hyökkääjissä seurakaveri Matias Mäntykivi.

Nuoret suljettiin jo sunnuntaina lähes karanteenia muistuttaviin olosuhteisiin.

– Lopullinen joukkue on kasassa 12. päivä tai jopa vasta 13. päivä, jolloin hypätään lentokoneeseen. Sen jälkeen joukkuetta ei voi enää vaihtaa. Lopullinen joukkue tulee olemaan kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää, päävalmentaja Antti Pennanen selvensi.

Pelaajat harjoittelevat pienryhmissä ja välttelevät kontakteja. MM-kilpailut pelataan 25. joulukuuta–5. tammikuuta Edmontonissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka