Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrantalainen Outi Salovaara valittiin naistoimittajien vuoden kellokkaaksi

Salovaara sai tunnustuksen Venäjää käsittelevästä tutkivasta journalismista.

Naistoimittajien yhdistys on valinnut vuoden kellokkaaksi lappeenrantalaisen freetoimittaja Outi Salovaaran. Salovaara sai tunnustuksen sinnikkäästä tutkivasta journalismista erityisesti Venäjään liittyen, yhdistyksen tiedotteessa kerrotaan.

Tunnustus jaetaan nyt 50. kerran.

Salovaara siirtyi vuonna 2016 vakituisesta toimittajan työstä freetoimittajaksi, jotta voisi keskittyä tekemään tutkivaa journalismia. Tiedotteen mukana päätös kertoo Salovaaran sinnikkyydestä, sillä freetoimittajalle tutkivan journalismin tekeminen on haastavaa ja erityisen vaikeaa on kirjoittaa sotaa käyvästä Venäjästä.

Salovaara osaa venäjää ja opiskelee kieltä aktiivisesti. Hän on kirjoittanut Helsingin Sanomiin yksin tai työryhmien jäsenenä noin 40 artikkelia Venäjästä viime vuonna.

Koulutukseltaan Salovaara on kauppatieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Helsingin Sanomien aluetoimittajana, Taloussanomien ja Etelä-Saimaan lähialuetoimittajana sekä Etelä-Saimaassa lähinnä talous- ja Venäjän-toimittajana.

Salovaara on saanut Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon 2009.