Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralle nousevalle raja-aidalle valittiin urakoitsija – Kolmen kilometrin pilottiaita valmistuu kesällä

Pilottiaidan rakentaa GRK Suomi. Rajavartiolaitos on arvioinut esteaidan tarpeelliseksi muuttuneen turvallisuusympäristön takia.

Rajavartiolaitos on valinnut rakennusyhtiö GRK Suomi oy:n rakentamaan noin kolmen kilometrin mittaisen esteaidan Imatran rajanylityspaikalle Pelkolaan, yhtiö kertoo nettisivullaan.

Rajavartiolaitos on arvioinut esteaidan pilottikohteen rakentamisen tarpeelliseksi Suomen turvallisuusympäristön muuttumisen takia.

Esteaitaa ei ole tarkoitus rakentaa koko itärajan pituudelta, vaan riskialttiimmille alueille, kuten rajanylityspaikoille ja niiden läheisille alueille.

GRK rakentaa esteaidan Imatran rajanylityspaikan molemmin puolin. Tämän lisäksi rakennetaan noin 300 metrin mittainen esteaita Immolan varuskunnan alueelle osaksi Raja- ja merivartiokoulun koulutusympäristöä.

Rakentaminen alkaa maaliskuussa. Pilottiaidan on tarkoitus valmistua tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Työt alkavat maaliskuussa huoltoteiden ja kaapelireittien sekä aitaperustusten rakentamisella.

GRK urakoi raja-aitaa myös Viron kaakkoiskulmassa Võrumaalla, jossa aidan jatko-osa valmistuu vuonna 2025.