Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Saimaan ex-päätoimittaja Eeva Sederholm ehdolla Vuoden pomoksi

Ehdokkaat Suuren journalistipalkinnon saajiksi julkistettiin Vuoden journalistiksi on ehdolla Lappeenrannasta lähtöisin oleva Katriina Pajari.

Iltalehden pilapiirtäjä Ville Ranta on ehdolla vuoden journalistiksi. Muut ehdokkaat ovat Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja, Ukrainan sodasta raportoinut Katriina Pajari ja Ylen videotoimittaja Jaakko Keso.

Palkintolautakunnan mukaan Ranta on noussut viimeistään Iltalehdessä Suomen pilapiirtäjien kärkeen. Hänen satiirinsa puree ja roisi huumori on juuri sen verran yliampuvaa, että pilkka osuu maaliinsa, tiedotteessa sanotaan.

Pajarin reportaasit ovat puolestaan lautakunnan mukaan tuoneet Ukrainan sodan poikkeuksellisella tavalla lukijoiden iholle. Pajarin jutuissa yhdistyvät vahva läsnäolon tunne, kyky kohdata ihmisiä, huolellinen taustatyö ja taitava kerronta, perusteluissa sanotaan.

Keso taas saattaa olla perinteisen median seuraajille tuntematon nimi, mutta muun muassa Yle Areenan ja Youtuben puolella hänellä on uskollinen seuraajakuntansa, lautakunta sanoo.

Lautakunta kuvailee Kesoa uuden sukupolven dokumentaristiksi, jonka työt kertovat tuoreella tavalla tämän vuosikymmenen ongelmista, kulttuurista ja ilmapiiristä.

Vuoden pomoksi ovat ehdolla ajankohtaismedioiden sisältöpäällikkö Eeva Sederholm A-lehdistä, uutispäällikkö Kaisa Ylhäinen Ilta-Sanomista ja politiikan toimituksen päällikkö Juha Ristamäki Iltalehdestä.

Vuoden jutuksi ovat ehdolla toimittaja Riikka Smolander-Slotten kirjoittama artikkelikokonaisuus Ylelle rytmisen voimistelun epäasiallisesta urheilukulttuurista, Katja Kuokkasen artikkeli mongolialaisen sairaanhoitajan taistelusta byrokratiaa vastaan Helsingin Sanomiin ja Anna Pihlajaniemen työryhmineen tekemä juttu Kodin Kuvalehteen runoilija Aija Anderssonin parantumattomasta syövästä.

Suuri journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Palkinto on jaettu vuodesta 2001 lähtien.

Palkinto myönnetään vuoden journalistille, vuoden jutulle, vuoden journalistiselle teolle, vuoden pomolle ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa vuoden alueelliselle vaikuttajalle.

Palkinnon jakaa ja rahoittaa Päätoimittajien yhdistys yhdessä useiden suomalaisten mediayhtiöiden kanssa. Voittajat palkitaan 8. maaliskuuta.