Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Milloin olet viimeksi syönyt kasviksia?

Mielestäni ihmiset syövät liian vähän kasviksia ja heillä on paljon ennakkoluuloja niitä kohtaan. Syö Hyvää -nettisivun tekemän tutkimuksen mukaan vain noin 57 % ihmisistä syö suositellun määrän kasviksia eli noin 500 g päivässä.

Kouluissa kasvisruoka on yleensä korvaava vaihtoehto liharuoan tilalla, mutta osassa Suomen kouluista kasvisruoka on erityisruokavalio, josta pitää ilmoittaa opettajalle. Ylen tekemästä tutkimuksesta selviää, että suurin osa koululaisista ei halua lisätä kasvisruoan määrää kouluissa.

Kasvisten tuottaminen on paljon ekologisempaa kuin liharuoan, koska kasvikset tarvitsevat vähemmän viljelypinta-alaa. Lisäksi tuotantoeläimet tarvitsevat sisätiloja, kuljetusta ja oleskelualueen.

Jotkut ihmisistä eivät syö kasviksia tai kasvisruokaa tarpeeksi, koska se ei näytä tarpeeksi houkuttelevalta. Kasvisruoan saa kuitenkin näyttämään herkulliselta ja maistumaan maukkaalta, jos on tarpeeksi hyvä resepti. Lempi kasvisruokareseptejäni ovat vegaani nachopelti ja muru-pizza.

Toinen syy, miksi kaikki ei syö tarpeeksi kasviksia, on se, että he uskovat kasvisten olevan turhia. Oikeasti kasviksilla on paljon terveysvaikutuksia. Niistä saa vitamiineja ja kasviksien syönti pienentää riskiä sairastua syöpiin, verisuoni- tai sydäntauteihin.

Mielestäni paras ratkaisu olisi, että kaikki ihmiset kokeilisivat rohkeasti uusia kasvisruokareseptejä. Se ei ole vaarallista.

Älä vihanneksia vihaa ja vähennä lihaa!

Helmi Äikäs

Kimpisen koulu 6M

Lappeenranta

30.1.–3.2. vietetään valtakunnallista Uutisten viikkoa. Etelä-Saimaa julkaisee viikon aikana koululaisten mielipidekirjoituksia.