Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaa kyselyyn | Inhositko koulussa telinevoimistelua? Tykkäsitkö jalkapallosta? Milloin menit liikuntatunneille vastahakoisesti ja milloin mielelläsi? Etelä-Saimaa tekee juttua koulun liikuntatuntien suosikeista ja inhokeista

Ihmisten kuulee usein muistelevan koulun liikuntatunteja. Monille on jäänyt traumoja pakollisista hiihtokilpailuista ja uintikerroista. Toiset muistelevat kauhulla pesäpalloa ja jääkiekkoa, jolloin luokan parhaat urheilijat saivat valita joukkueet ja oli nöyryyttävää jäädä poiminnan häntäpäähän.

Mutta on liikuntatunneista iloistakin muisteltavaa. Miten mukavaa oli päästä ulos juoksemaan pallon perässä kesken tylsän koulupäivän tai kiipeillä puolapuilla!

Koulun liikuntatunnit ovat muuttuneet paljon vuosikymmenten saatossa. Siinä missä 1960-luvulla kierrettiin jumppasalia tamburiinin tahdissa, saatetaan nyt tanssia hip hopia tai joogata. Koulut saavat päättää hyvin vapaasti liikuntatuntien sisällöstä, sillä vain uinti on opetussuunnitelmassa kaikille pakollinen.

Millaisia muistoja sinulla on koulun liikuntatunneista? Mitkä lajit tuntuivat ikäviltä, mikä taas hauskalta?

Teemme juttua koulun liikuntatuntien suosikeista ja inhokeista. Vastaa alla olevaan kyselyyn ja kerro omista kokemuksistasi. Kerro, myös millä vuosikymmenellä olet koulua käynyt.