Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi kuoli kerrostaloasunnon palossa Lappeenrannassa – Poliisi epäilee palon syyksi tupakointia

Yksi ihminen on ollut kerrostaloasunnon tulipalossa Lappeenrannan Skinnarilassa varhain sunnuntaiaamuna. Lappeenrannassa Punkkerikadulla paloi kerrostalon viidennnen kerroksen huoneisto.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta talon muilta asukkailta, kun palovaroitin hälytti porrashuoneessa, päivystävä palomestari Toni Jaako Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo. Kaakkois-Suomen poliisin mukaan ilmoituksen tulipalosta teki kuolleena löytyneen naisen naapuri.

Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti. Suurimmat savu- ja palovahingot jäivät kyseiseen huoneistoon eikä palo levinnyt muihin asuntoihin. Muita asuntoja ei tarvinnut tyhjentää, vaan asukkaat pidettiin omissa asunnoissa.

Talossa on viisi kerrosta, joten paloi syttyi ylimmässä kerroksessa. Asunnossa on kaksi huonetta ja keittiö. Jaakon mukaan palo on lähtenyt joko olo- tai makuuhuoneesta.

Pelastustoiminta paikalla kesti pari tuntia ja päättyi ennen kello seitsemää. Hälytys tuli kello 4.51.

Poliisin mukaan yksin asunut, 1950-luvulla syntynyt nainen löydettiin kuolleena asunnosta. Tulipaloon tai naisen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Tulipalo oli todennäköisesti saanut alkunsa sängyssä tupakoinnista. Poliisi jatkaa asian tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä.

Uutista on päivitetty lisätiedoilla kello 7.23 ja kello 12.31.