Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LUT-yliopisto kiinnosti hakijoita – Englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin ennätysmäärä hakemuksia

Hakemuksia kevään ensimmäisessä haussa tuli yhteensä 9 197. Maaliskuussa alkaa haku syksyllä aloittaviin yhteiskuntatieteiden ja viestintätieteiden kandidaattiohjelmiin.

LUT-yliopistoon tuli ennätysmäärä hakemuksia kevään ensimmäisessä haussa, kertoo LUT tiedotteessaan. Maisteriohjelmiin ja englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin tuli yhteensä 9 197 hakemusta.

Luku on yliopiston historian suurin kevään ensimmäisessä haussa.

Koulutuksesta vastaava vararehtori Jaana Sandström kertoo tiedotteessa ilahtuneensa, että Suomessa jo asuvat muiden maiden kansalaiset ovat löytäneet sekä englanninkieliset kandidaattiohjelmat että maisteriohjelmat.

Sundströmin mukaan kasvua on lisäksi tullut uusista maista, kuten Yhdysvalloista ja Norjasta.

Kaikkiaan hakijat edustavat lähes sataa eri kansallisuutta. Eniten hakemuksia jätettiin Suomen lisäksi Pakistanista, Bangladeshista ja Nigeriasta.

Englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin ennätysmäärä hakijoita

Englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin tuli yhteensä 1 930 hakemusta, mikä on LUTin ennätys. Hakemusten määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna 28 prosenttia.

Maisteriohjelmiin tuli yhteensä 6 488 hakemusta, joista 1 832 tuli suomenkielisiin ja 4 656 englanninkielisiin maisteriohjelmiin.

Suosituin suomenkielinen maisteriohjelma oli Lahden kampuksella järjestettävä tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriohjelma (564 hakemusta).

Maaliskuussa järjestettävässä toisessa yhteishaussa on tarjolla yksitoista Lappeenrannan kampuksella järjestettävää suomenkielistä kandidaattiohjelmaa.

Silloin voi hakea myös ensimmäistä kertaa syksyllä käynnistyviin yhteiskuntatieteiden ja viestintätieteiden kandidaattiohjelmiin.