Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan Pyöräilijät vuoden asukastoimijaksi – Yhdistys sai 13. kerran jaetun tunnustuksen, katso myös edellisvuosien valinnat

Elinvoima ja kaupunkikehitys -toimiala sekä yhdistys ovat usean vuoden ajan tehneet harvinaista yhteistyötä pyöräilyolojen edistämiseksi.

Lappeenrannan Pyöräilijät ry on valittu vuoden asukastoimijaksi. Valinnan tekee asukas- ja alueneuvosto, Lappeenrannan kaupunki kertoo tiedotteessa.

Perustelujen mukaan Lappeenrannan Pyöräilijät tekee aktiivista työtä pyöräilyn edistämiseksi ja huolehtii pyöräilijöiden edunvalvonnasta. Yhdistys tarjoaa asiantuntija-apua pyöräilijöille ja erilaisten pyöräilyolojen suunnitteluun.

Yhdistyksen toiminnasta löytyy jokaiselle sopivaa toimintaa.

Lappeenrannan Pyöräilijät on ottanut myös vetovastuun Kyläpyöräilystä. Se on rento koko perheen tapahtuma, jossa kierrellään Lappeenrannan kylillä polkupyöräillen.

Lisäksi yhdistys on järjestänyt Willimies-ajoja ja tehnyt Lappeenrantaa tunnetuksi pyöräilykaupunkina.

Lappeenrannan kaupungin elinvoima ja kaupunkikehitys -toimiala sekä Lappeenrannan Pyöräilijät ovat usean vuoden ajan tehneet Suomen kunnissa harvinaista yhteistyötä pyöräilyn ja sen olojen edistämiseksi. Vuosittain työryhmä tekee katselmuskierroksia kaupungin eri osiin yhdessä pyöräillen.

Lisäksi yhdistyksen jäsenten, liikennesuunnittelun ammattilaisten, tietotaitoa on käytetty hyväksi muun muassa turvallisten kouluteiden suunnitteluun.

Asukastoimija -tunnustus jaettiin 13. kerran. Aiemmin sen ovat saaneet:

2010 Lauritsalan alueraati

2011 Terttu Kivinen, aktiivinen maaseututoimija

2012 Kontufolk ry

2013 Juhani Sirkiä, asukasaktiivi,

2014 Martta Toiviainen, asukasaktiivi

2015 Ylämaan alueraati ja ylämaalaiset talkoolaiset

2016 Sulo Tuuliainen, Saimaan latu ry

2017 Willimiehen Disc Golf ry

2018 Hannu Tolonen, Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri

2019 Joutsenon kotiseutuyhdistys ry

2020 Kulttuuritila Nuijamies ry

2021 Sauli Vainikka, asukasaktiivi