Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenranta ja ukrainalainen Tšernihivin kaupunki allekirjoittivat ystävyyskaupunkisopimuksen

Pohjois-Ukrainassa sijaitseva Tšernihiv on Lappeenrannan kahdeksas ystävyyskaupunki. Tiedotteen mukaan sopimus on myös vahva solidaarisuuden osoitus sodan runtelemalle kaupungille.

Lappeenranta on nyt solminut ystävyyskaupunkisopimuksen ukrainalaisen Tšernihivin kaupungin kanssa. Lappeenrannan kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Pohjois-Ukrainassa sijaitseva Tšernihiv on Lappeenrannan kaupungin kahdeksas ystävyyskaupunki. Kaikki ystävyyskaupungit sijaitsevat Euroopassa.

Lappeenrannan kaupunginhallitus sai viime syksynä eteensä valtuustoaloitteen ystävyyskaupunkisuhteen solmimisesta Ukrainaan.

Suomen Ukrainan-suurlähettiläs Olga Dibrovan ehdotuksen perusteella neuvottelut käynnistettiin Tšernihivin kaupungin kanssa. Ystävyyskaupunkisopimus allekirjoitettiin Lappeenrannassa tiistaina.

Historiallinen kaupunki

Tšernihiv on 250 000 asukkaan teollisuus- ja yliopistokaupunki lähellä Venäjän ja Valko-Venäjän rajaa. Matkaa Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan on noin 150 kilometriä.

Tšernihiv on vanha ja historiallinen kaupunki. Ensimmäiset maininnat siitä ovat vuodelta 907.

Venäjä pommitti kaupunkia maalis–huhtikuussa, jolloin monet asukkaista pakenivat kaupungista ja infrastruktuuri tuhoutui pahoin.

Yhteistyötä monilla aloilla

Tiedotteen mukaan Tšernihivin kanssa valmisteltu ystävyyskaupunkisopimus tukee yhteistyötä useilla aloilla.

Yhteisiksi teemoiksi on valittu ympäristönsuojelu, nuoriso ja koulutus, kulttuuri, urheilu, matkailu sekä hallintojen välinen yhteistyö.

Tiedotteen mukaan ystävyyskaupunkisuhde on myös vahva solidaarisuuden osoitus Ukrainalle ja Tšernihivin asukkaille, sillä mahdolliset avustukset ja muu tuki voidaan suunnata suoraan ystävyyskaupunkiin.

Lue lisää: Lappeenranta saa ystävyyskaupungin Ukrainasta – Pommituksista kärsinyt Tšernihiv sijaitsee lähellä Venäjän rajaa