Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuijamaalla napattiin kiinni laittomasti Schengen-alueella oleskellut venäläismies – Hankki Italiassa passiinsa 16 väärää leimaa

Rajavartioston esitutkinnan perusteella mies oli hankkinut Italiassa passiinsa 16 väärää leimaa. Rikosepäily paljastui maastalähtötarkastuksessa.

Venäläismies oleskeli laittomasti Schengen-alueella 38 vuorokauden ajan, Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo tiedotteessaan. Rikosepäily paljastui Nuijamaan rajanylityspaikalla keskiviikkona maastalähtötarkastuksen yhteydessä.

Mies oli esittänyt Venäjän passin Schengen-alueella oleskeluun oikeuttavalla Ranskan viisumilla. Rajatarkastajat epäilivät, että miehen passissa olevat Schengen-rajatarkastusleimat ja niiden leimavastinparit eivät vastaa aitoja leimoja.

Lisäksi epäiltiin, että väärillä leimoilla on peitelty laitonta oleskelua Schengen-alueella. Venäläismies otettiin kiinni esitutkintaa varten väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta epäiltynä.

Mies kertoi, ettei halunnut olla Venäjällä

Esitutkinnassa kävi ilmi, että laittoman oleskelun peittämiseksi mies oli hankkinut Italiassa oleskellessaan 16 väärää leimaa passiinsa.

Mies myönsi hankkineensa leimat voidakseen oleskella Euroopassa pidempään, mitä viisumi mahdollistaa. Hän oli kertonut, ettei halunnut olla Venäjällä vallitsevan tilanteen vuoksi.

Venäläismies on haastettu väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen. Kaakkois-Suomen rajavartiosto käännytti miehen Venäjälle ja määräsi hänet maahantulokieltoon kahdeksi vuodeksi Schengen-alueelle.

Rajavartioston tiedotteen mukaan Ranskan miehelle myöntämä viisumi mahdollistaa maksimissaan kolmen kuukauden yhtäjaksoisen oleskelun Schengen-alueella puolen vuoden aikana.