Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lappeenranta valitsi hiihtäjät lukuisten jalkapalloilevien nuorten sijaan

Lappeenrannan liikuntatoimi ”yllätti” jälleen. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta teki päätöksen, jonka mukaan lämmitettävä tekonurmi jätetään lämmittämättä ja siitä saadut säästöt käytetään, aivan yllättäen, ensilumen ladun ylläpitoon.

Lautakunta teki kyseisen päätöksen ja se kantaa asiasta lopullisen vastuun, mutta todellisuudessa päätöksen takana on kaupungin liikuntatoimi ja liikuntajohtaja.

Lappeenrannassa toimivassa neljässä jalkapalloseurassa on yhteensä lähes 1 500 aktiivista jalkapalloilijaa. Suurin osa heistä nuoria. Tyttöjä ja poikia. He kaikki ovat tuon tekonurmen käyttäjiä. Sen lisäksi paikkaa käyttävät monet koululuokat, tavalliset liikkujat ja muiden lajien urheilijat.

Tuo ei kuitenkaan liikuntatoimelle ja liikuntajohtajalle riitä, sillä Lappeenrannassa hiihto on jossain ihmeellisessä erityisasemassa. Siksi näiden innokkaiden ”hiihtoniilojen” palveleminen on liikuntatoimelle tärkeämpää kuin nuorten liikuntaharrastus.

Kaupunkilaisena on pakko kysyä, onko liikuntatoimi ja sen johtavat viranhaltijat tehtäviensä tasalla? Jos nuorten liikkuminen ja liikunnan mahdollistaminen ei kiinnosta, niin mikä kiinnostaa?

Yhtä lailla voidaan kyseenalaistaa kulttuuri- ja liikuntalautakunnan ymmärrys. Näin on pakko tehdä, sillä tehty päätös osoittaa todeksi sen, että lautakunta ei ole tehtäviensä tasalla.

Ari Toivonen

Lappeenranta