Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pintaan pullahtaneet vanhat tynnyrit aiheuttivat öljyvuodon Lappeenrannan Halkosaaressa

Satamalaitos suoritti keskiviikkona huoltotöitä Lappeenrannan Halkosaaressa. Vanhoja laituripainoja nostaessaan työntekijät huomasivat veden pintaan muodostuneen öljykalvon.

Pelastuslaitos saapui paikalle noin puolenpäivän aikaan. Vuodon syyksi paljastuivat Saimaan vesissä vuosikausia lojuneet tynnyrit.

– Ne ovat sellaisia vanhoja hapertuneita tynnyreitä. Niiden poistaminen ehjänä voi olla aika epätodennäköistä, paloesimies Antti Kekäläinen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo

Vuotokohta eristettiin ja alueelle levitettiin noin 120 metriä öljynimeytyspuomia. Tämän jälkeen sukeltaja oli käynyt vielä tarkistamassa alueen ja löysi ainakin kolme upoksissa olevaa huonokuntoista tynnyriä.

Vuotomäärä ei ole Kekäläisen mukaan kuitenkaan huomattava. Hän arvioi, että öljyä on päässyt valumaan sataman vesiin joitakin litroja.

– Ei tässäkään puhuta mistään ympäristökatastrofista, Kekäläinen täsmentää.

Kekäläisen mukaan siivoustyöt jatkuvat torstaina, jolloin loput tynnyrit pyritään poistamaan vuotoalueelta.

Mysteeritynnyreiden alkuperä ei ole tiedossa. Pelastuslaitoksen Antti Kekäläinenkään osaa esittää kuin arvailuja.

– Aikoinaan satamavesiin on kippailtu jos jonkinlaista. Sieltä niitä vanhoja tynnyreitä löytyy, kun aika ajoin huoltotöitä tehdään.