Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tainionkosken tehtailla Imatralla syttyi kytöpalo – Savu tuulettui tehdashallista itsekseen pois

Savulle altistui seitsemän ihmistä, joista kukaan ei kuitenkaan saanut oireita.

Stora Enson Tainionkosken tehtailla syttyi myöhään perjantaina kytöpalo. Hälytys palosta tuli varttia vaille keskiyöllä.

Päivystävä palomestari Kalle Lantta kertoo pelastuslaitoksen tiedotteessa, että kytö syttyi paperikoneen puristinosan ilmanvaihdon konehuoneessa. Tarkemmin ilmanvaihdossa kytivät ilmanvaihtokanavan villaeristeet.

Hälytys annettiin alkujaan suurena rakennuspalona, mutta varsinaisesta rakennuspalosta ei ollut kysymys. Tehtaan prosessihenkilökunnan alkusammutuksen ansiosta palo ei ehtinyt leviämään syttymiskohdasta, ja paloala jäi muutaman neliömetrin kokoiseksi.

Savulle altistui seitsemän ihmistä, jotka ensihoito tarkisti. Altistuneista kukaan ei kertonut saaneensa oireita tai vaativansa hoitoa. Suuria savuvahinkoja ei päässyt syntymään: savua pääsi tehdashalliin pieni määrä, ja se tuulettuu Lantan arvion mukaan itsekseen pois.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tiedustella kohde, tehdä sammutusraivausta ja sammuttaa jäljellä ollut kytö.

Sammutustöihin oli hälytetty pelastushenkilöstöä Imatran, Joutsenon, Lavolan ja Ruokolahden paloasemilta sekä Imatran, Tainionkosken ja Tirilän vapaapalokuntien väkeä. Vastuu jälkivartioinnista jäi tehtaan omalle palokunnalle.