Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Noin 1500 litraa polttoöljyä vuoti maahan Rapattilantiellä – 700 litraa öljynsekaista vettä valui asvaltille Uus-Lavolassa

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai kaksi öljyntorjuntatehtävää keskiviikkona iltapäivällä.

Maatilan öljysäiliöstä pääsi valumaan noin 1500 litraa polttoöljyä maahan Rapattilantiellä Lappeenrannassa. Päivystävä palomestari Petri Pätilä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että öljyvuoto sattui asumattoman maatilan pihapiirissä.

Öljyä vuoti maan pinnalla olevasta farmarisäiliöstä. Se valui suoraan maahan, joten sitä ei voi imeyttää. Pätilän mukaan paikalle pyritään saamaan kaivinkone kaivaamaan pois öljyistä maa-ainesta.

Öljyvahingosta on mennyt tieto myös ympäristöviranomaisille. Tapahtumapaikka ei ole pohjavesialueella.

Pätilän mukaan vuodon syy ei ole tiedossa, mutta alustavan tiedon mukaan säiliöön on voinut ruostua reikä, josta aine on päässyt valumaan.

Koska tilalla ei asuta vakituisesti, ei tiedossa myöskään ole, kuinka pitkän tai lyhyen ajan kuluessa öljyä on valunut maahan. Asia huomattiin ja hälytys tuli keskiviikkona kello 16.10.

Edellinen öljyntorjuntatehtävä tuli Etelä-Karjalan pelastuslaitokselle vain hieman aikaisemmin keskiviikkona iltapäivällä. Öljynsekaista vettä valui asvaltille 700 litraa Uus-Lavolassa. Pätilä kertoo, että vettä ei päässyt viemäriin eikä maahan, vaan vesi saatiin imeytettyä talteen.

Vahinko pääsi tapahtumaan, kun öljyistä vettä sisältänyttä konttia purettiin kuorma-auton lavalta. Trukin piikki puhkasi konttiin reiän, jolloin koko sisältö pääsi vuotamaan ulos.

Hälytys öljyvahingosta tuli Totokadulle noin kello 14.30 aikaan.

Uutista on päivitetty kello 17.22. Lisätty Rapattilantien öljyvahingon tiedot.