Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vanhemmat, liikkukaa lastenne kanssa

Perusravintotottumukset ja liikkumiseen sekä ulkoiluun ohjaava kodin kasvatus on kadoksissa. Se on myös paras keino estää liikalihavuutta. Lapselle tarjotaan monessa kodissa vain hampurilaisia, sipsejä ja ja nuorisoruokia. Se helpottaa ruokailusta selviämistä, kun lapset syövät vielä huoneissaan.

Nyt moni vanhempi on vain tyytyväinen, kun lapsi näplää puhelintaan ja konettaan vapaa-aikanaan, hän on poissa jaloista ja helppo. Vanhemmat voivat viedä heidät pian pulkkamäkeen, ottaen eväät mukaan. Lapset muistavat tämän pitkään. Vanhemmat voivat opettaa heitä suksilenkille, Ja viedä metsään eväät lenkille mukanaan.

Iltapimeässä puisto- tai metsälenkki valaisimien kanssa voi tuntua lapsesta jännittävältä. Kesällä uimaopetus rannassa voi tuoda lapselle taidon, josta hän on iloinen. Koulussa uimataito, luistelu, hiihtäminen, pulkkamäen lasku ynnä muut tuovat lapselle itsetuntoa. Syrjäytyminen harrastuksista laskee nuoren itsetuntoa.

Vanhemmat, tehkää nyt kaikkenne lastenne hyväksi. Liikkukaa heidän kanssaan, ottakaa lämmintä juotavaa ja hyvää syötävääkin mukaan, he muistavat nuo retket vuosikymmenien jälkeenkin. Nyt laiskuus pois, vanhemmat, liikkumaan lastenne kanssa.

Pertti Mela

Lappeenranta