Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoi huumeiden katukauppaa tehostetusti Lappeenrannassa ja Imatralla – Tällä kertaa kovia aineita löytyi vain vähän

Kaakkois-Suomessa valvottiin huumeiden katukauppaa ostoskeskusten lähistöillä, kävelykaduilla ja muilla julkisilla paikoilla kahtena viikonloppuna syys- ja lokakuussa. Etelä-Karjalassa poliisit partioivat Lappeenrannassa ja Imatralla viime viikonloppuna, rikoskomisario Pasi Sirviö kertoo.

Tehostetun valvonnan aikana saatiin kiinni yli kymmenen rikoksesta epäiltyä koko Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Lisäksi alueelta löytyi 32 kannabiskasvia, kannabiksen viljelyssä käytettyä välineistöä, noin 300 grammaa marihuanaa ja pienempiä määriä amfetamiinia. Kaikki tällä kertaa löydetyt kasvit kasvoivat Kouvolassa.

Vaarallisia huumausaineita ei juurikaan tavattu, mutta siitä ei Sirviön mukaan voi vetää yleisiä johtopäätöksiä katukaupan suhteen.

– Ihan puhtaalla sattumalla on oma merkityksensä, Sirviö huomauttaa.

Valvonnan tulokset vaihtelevat, ja huumeiden katukaupan tehostettua valvontaa tehdään useita kertoja vuodessa. Sirviö muistuttaa, että vastaavaa toimintaa tehdään myös jatkuvasti poliisin perustyön ohessa, eikä se vaadi mitään erityistä teemaa.

Liikenteestä pysäytettiin neljä huumausaineiden vaikutuksen alaisena ollutta kuljettajaa Kaakkois-Suomesta.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen toimintasuunnitelman mukaisesti valvontaa kohdennetaan yksittäisille huumeiden käyttäjille huumeita myyviin ja huumeiden myynnistä johtuviin häiriöihin. Poliisin tehtävänä on torjua huumausainerikollisuutta ja toimia kohdistetaan kaikkiin huumevälityksen tasoihin maahantuonnista katukauppaan.

Valvonnassa paljastuneiden rikosten esitutkintaa jatketaan nimikkeillä huumausainerikos, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.