Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Unissa kävellyt mies lukitsi itsensä ulos asunnostaan Pieksämäellä – Herättyään hän yritti avata ovea postiluukun kautta, mutta käsi juuttui kiinni

Etelä-Savon pelastuslaitos sai sunnuntaiaamuna hälytyksen Pieksämäen Kontiopuistoon hiukan poikkeukselliselle tehtävälle. Mieshenkilö oli joutunut tukalaan tilanteeseen, kun hänen kätensä juuttui postiluukkuun, eikä hän saanut sitä omin avuin irti.

Päivystävän palomestarin Eero Ahon mukaan henkilö oli kävellyt unissaan, poistunut omasta kerrostalohuoneistostaan ja ulkona havahtunut hereille.

Kun henkilö oli pyrkinyt sisälle asuntoonsa, ovi olikin lukossa. Henkilö yritti avata ovea postiluukun kautta. Hän työnsi kätensä postiluukkuun eikä saanutkaan sitä omin avuin irti.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle asunnon ovi saatiin avattua yleisavaimella, mutta käsi oli edelleen postiluukussa kiinni.

Pelastuslaitos irrotti postiluukun oven sisäpuolelta, mutta henkilön käsi oli edelleen irrotetussa postiluukussa kiinni.

– Tämän jälkeen kädessä ollut postiluukku purettiin nätisti palasiksi ja henkilö pääsi huojentuneena jatkamaan aamutoimiaan.

Lopuksi pelastuslaitos laittoi postiluukun takaisin kiinni oveen.

Tapauksessa ei aiheutunut henkilön käteen vakavia sairaalahoitoa vaativia vammoja.