Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liesituuletin syttyi palamaan kesken ruuanlaiton Lappeenrannan Alakylällä – Pelastuslaitos kiittelee mallikkaasti toimineita asukkaita

Palamaan syttynyt liesituuletin keskeytti perheen ruuanlaiton rivitalossa Alakylällä Lappeenrannassa, Etelä-Karjalan pelastuslaitos kertoo. Tuuletin oli lähtenyt käyntiin itsestään ja alkanut pitää omituista ääntä.

Asukkaat huomasivat palon liesituulettimen moottorissa ja toimivat pelastuslaitoksen mukaan mallikkaasti juuri niin kuin vastaavassa tilanteessa pitääkin toimia. He käänsivät virrat poispääkytkimestä sekä yrittivät sammuttaa paloa vedellä ja sammutuspeitteellä.

Kun palo kuitenkin vaikutti jääneen käryämään, asukkaat poistuivat asunnosta ulos odottamaan pelastuslaitoksen tuloa. Pelastuslaitoksen yksikkö tutki palaneen kohdan ja purki liesituulettimen, mutta paloa ei enää havaittu. Myöskään lämpökamera ei löytänyt rakenteista palon merkkejä, joten asukkaat olivat itse saaneet palon tukahtumaan.

Hälytys Kalervonkadulle tuli noin kello 15 aikaan.