Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjaston väistötila Isossa-Kristiinassa nimettiin Kirjastiinaksi – Ehdotuksia tuli 39

Kirjastotoimenjohtaja Marja Huuhtasen mukaan kirjastossa asioi arkipäivinä yli 800 henkeä ja palaute on ollut kiittävää.

Lappeenrannan väliaikainen pääkirjasto Isossa-Kristiinassa sai nimekseen Kirjastiina, Lappeenrannan kaupunki kertoo tiedotteessa. Ideoita väistötilan nimeksi kerättiin kuukauden ajan, ja 39 ehdotuksen joukosta kirjaston henkilökunta mieltyi Kirjastiinaan.

Sitä esitti kolme asiakasta.

Muita ehdotuksia olivat muun muassa Huili, Iso-Väistö, Kirjakaupunki, Kirjastiina, Kirjatalo, Krissen kirjasto, Lainastiina, Lepotila, Tempo, Timantti, Viisuri, Vintti, Wäiski, Välkky, Väliaika ja Ylinen.

Lappeenrannan pääkirjaston tiloja Valtakadulla peruskorjataan parhaillaan. Remontin ajan pääkirjasto palvelee väliaikaisissa tiloissa kauppakeskus Isossa-Kristiinassa. Peruskorjaus kestää arviolta vuoden 2024 loppuun.

Väistötilat avautuivat elokuun alussa. Kirjastotoimenjohtaja Marja Huuhtasen mukaan kirjastossa asioi arkipäivinä yli 800 henkeä ja palaute on ollut kiittävää.

– Akustiikkaan liittyviä ongelmia ratkotaan ja viihtyisyyttä lisätään edelleen syksyn kuluessa. Opiskelijat käyttävät luku- ja työpisteitä ahkerasti, joten myös tähän etsitään ratkaisuja, Huuhtanen kertoo tiedotteessa.

Kirjastoon pääsee hissillä suoraan parkkihallista, ja toiminnot ovat yhdessä kerroksessa.

Leena Lehtolainen ja Matti Rönkä vierailevat

Viikolla 40 kirjastossa vierailevat sotakirjailija Mikko Haaja (3.10.), menestyskirjailija Leena Lehtolainen (4.10.) sekä FT, toimittaja ja historioitsija Mirja Turunen (6.10.).

Marraskuun 1. päivänä vieraaksi saadaan Matti Rönkä, joka esittelee kirjallista tuotantoaan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

Monitoimisali Ollissa järjestetään syksyllä esimerkiksi nukketeatterikerhoa, lautapelikerho Pelikellaria, lukukoiratapahtumia ja roolipelikerhoa.

Nyt pääkirjastossa on huonekasviseuran pistokasvaihtopöytä. Pöytä on esillä kauno- ja tietokirjallisuushyllyjen välissä ensi viikon puoliväliin saakka.

Lappeenrannan pääkirjasto avaa ovensa uusissa tiloissa, joissa hyllyväleissä on henkilörajoitus – Etelä-Saimaa kävi katsomassa, miltä väistötiloissa nyt näyttää