Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karjalanradan ja Kuutostien parantamiseksi haetaan EU-rahoitusta sotilaallisen liikkuvuuden hankkeesta – Parannustyöt sujuvoittaisivat myös siviililiikennettä

Rataliikenteen nopeutta ja täsmällisyyttä halutaan parantaa. Kuutostietä pyritään kehittämään Korian kohdalta. Eniten rahoitusta haetaan Ysitien parantamiseksi, jotta liikenne Joensuuhun sujuvoituisi.

Suomi hakee Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta (CEF, Connecting Europe Facility) rahoitustukea Karjalanradan ja Kuutostien parantamiseksi.

Kyseessä on EU:n sotilaallisen liikkuvuuden hanke, joka sotilaskuljetusten lisäksi sujuvoittaisi myös siviililiikennettä.

Karjalanradalle haetaan 4,75 miljoonan euron rahoitusta rataliikenteen nopeuden ja täsmällisyyden parantamiseksi sekä radan häiriöherkkyyden vähentämiseksi Luumäen ja Joensuun välillä.

Suunnitelmissa on muun muassa kaksoisraide neljälle eri rataosuudelle.

Kuutostietä halutaan parantaa Korian kohdalta Kouvolassa.

Hankkeessa huonotasoinen tienkohta poistettaisiin Hevossuon ja Napan väliltä, rakennnetaisiin uusi ylikulkusilta Kouvolan ja Lahden väliselle junanradalle sekä purettaisiin huonokuntoinen Korian ylikulkusilta.

Kuutostien parantamiseen haetaan 6 miljoonan euron rahoitusta.

Kolmantena kohteena halutaan parantaa Ysitietä, jotta liikenne Joensuuntiellä sujuvoituisi. Ysitien parantamiseen Keltun ja Siilinjärven välillä valtio hakee näistä kolmesta hankkeesta selvästi suurinta 25,13 miljoonan euron rahoitusta.

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on puoltanut hakemuksia. Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi rahoitustuen hakemisesta tiedotteessaan.