Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauritsalan uimahalli suljettiin yllättäen keskiviikkona – Vedestä löytyi bakteeria, jota siinä ei saa olla yhtään

Lauritsalan uimahallin allasosasto on jouduttu sulkemaan yllättäen keskiviikkona. Kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari Lappeenrannan kaupungilta kertoo, että vesinäytteissä on havaittu korkeita bakteeripitoisuuksia.

Kyseessä on pseudomonas aeruginosa-bakteeri, jota näytteessä ei saa olla yhtään. Bakteeri voi olla ulosteperäinen, mutta Nakarin mukaan mitään kiinteää uimavedessä ei olla havaittu. Todennäköisesti bakteeri on kulkeutunut altaaseen esimerkiksi jonkun ihmisen ihoinfektion mukana.

Bakteeri voi aiheuttaa silmätulehdusta, joten uimahalli päätettiin sulkea heti, kun tieto perusseurannassa otetusta näytteestä tuli. Hallissa oli sillä hetkellä kuusi uimaria, jotka poistuivat altaista.

Nakari kertoo, että uimaveteen tehtiin myös "shokkiklooraus" eli lisättiin klooria sen puhdistamiseksi.

Halli on suljettu ainakin siihen saakka, kun uusintanäytteiden tulokset varmistuvat. Tiedotteen mukaan tulokset tulevat aikaisintaan perjantaina 9. syyskuuta.

Nakari kertoo, että Lauritsalan uimahallia ei ole jouduttu vuosiin sulkemaan samasta syystä, vaikka silloin tällöin bakteeria uimahalleissa tavataan ja hallit suljetaan.

Uimahallin kuntosali sekä suihku- ja saunatilat on avoinna normaalisti, mutta koko allasosasto meni kiinni. Lappeenrannan uimahalli palvelee normaalisti.

Uutista on päivitetty kello 17.06 Nakarin kommenteilla. Otsikkoa muutettu.