Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vedyn 60-vuotisjuhlat valittiin vuoden keskustateoksi Lappeenrannassa – Wanhan Kaupungin Festiwaali sai kunniamaininnan

Lappeenrantalaisen perinneherkun vedyn 60-vuotisjuhla on voittanut Lappeenrannan keskustateko 2022 -kilpailun, kertoo Lappeenrannan kaupunkikeskusta Lakes ry. tiedotteessaan.

Valintaa perustellaan tapahtuman omaleimaisuudella sekä sen herättämällä positiivisella huomiolla.

– Juhla oli hauskasti erilainen ja hyvin järjestetty tapahtuma, joka saavutti hyvin myös valtakunnallista huomiota. Lappeenranta tunnetaan vedystä ja atomista, ja ne ovat tärkeä osa kaupunkia ja meidän ruokakulttuuriamme, tiedotteessa todetaan.

Juhlan järjesti kesäkuussa Lappeenrannan toriyhdistys, joka muun muassa tilasi tarkoitusta varten sävellykset Staminan Antti Hyyryseltä ja Kotiteollisuuden Jouni Hynyseltä. Lisäksi lappeenrantalainen muusikko Seppo Äikäs sävelsi vedyn kunniaksi kuorolauluteoksen, joka kantaesitettiin tapahtumassa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Wanhan Kaupungin Festiwaali sai kilpailussa kunniamaininnan. Linnoituksessa heinäkuussa järjestetyn kolmipäiväisen tapahtuman ytimessä olivat historialliset markkinat. Festivaalin tuottajana toimi Ossi Välimäki.

1700-lukuun keskittyvillä festivaaleilla oli lisäksi elävää musiikkia, erilaisia esityksiä, työnäytöksiä sekä ruokaa ja juomaa tarjoillut juhlapiha. Yleisöä tapahtumassa oli yhteensä noin 4000 henkeä.

Vuotuinen keskustatekokilpailu järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Kilpailun voittaja osallistuu Elävät kaupunkikeskustat ry:n järjestämään valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun Lappeenrannan edustajana.