Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Auto lipesi hinauksesta Saimaan kanavan uomaan Lappeenrannassa – Vauhti pysähtyi kivipenkereelle, veteen ylsi vain yksi renkaista

Tapahtumat saivat alkunsa, kun hinattavan auton rattilukko loksahti päälle.

Itäisen Kanavatien varteen hyytyneen auton hinaus päättyi Saimaan kanavaan. Hälytys liikenneonnettomuudesta tuli tiistai-iltana kuuden jälkeen.

Paloesimies Antti Kekäläinen Ratakadun paloasemalta kertoo, että henkilöauto oli pakettiauton hinattavana juuri ennen onnettomuutta.

– Virta-avain ei ollut niin, että rattilukko ei olisi mennyt päälle. Hinauksen aikana rattilukko meni päälle, ja henkilöauto ajautui [kanavan] reunakivetykselle, Kekäläinen selostaa.

Jyrkälle kiveykselle ajautunut auto pysähtyi kreivin aikaan, juuri ennen veden varaan joutumista.

– Vasemman puolen takarengas oli kanavan vedessä. Vauhtia ei ollut paljon, mutta rattilukko kun meni päälle, niin auto joutui kiville, Kekäläinen toteaa.

Hinauspuuhiin ei ehditty itse

Ilmoituksen kanavaan suistumisesta teki ohi kulkenut sivullinen. Asianosaiset eivät Kekäläisen mukaan olleet aikeissa turvautua pelastuslaitoksen apuun, vaan olivat hankkimassa paikalle traktorin hinausavuksi. Pelastajat ehtivät kuitenkin hätiin ensin.

– Vinssattiin se pois. Ei vuotanut mitään nesteitä kanavaan, Kekäläinen sanoo.

Alun pitäen hinauksen tarve ilmeni, kun sama auto sammui maanantaina Itäisellä Kanavatiellä eikä lähtenyt käyntiin. Edellispäiväistä pahempaan kuntoon auto ei haaverista kuitenkaan mennyt.

– Kyllä kolhuja tuli, mutta hinattavaan kuntoon jäi. Kynnyskoteloon tuli pari reikää, Kekäläinen toteaa.

Sekä hinanneessa pakettiautossa että hinattavassa henkilöautossa oli onnettomuushetkellä vain kuljettaja. Henkilövahinkoja ei sattunut.