Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savuhavainnon aiheuttajaa etsittiin Ruokolahdella pimeässä illassa – Syyksi paljastui ukonilma Venäjällä

Tiina Knaappila

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen yksiköt etsivät pitkään savuhavainnon aiheuttajaa Ruokolahdella myöhään lauantai-iltana. Ilmoittajan mukaan paikalla oli nähty välkkymistä ja mahdollisesti myös savua.

Yli tunnin kestäneissä etsinnöissä oli mukana myös drone kuvaamassa aluetta ilmasta. Huolellisen tarkastuksen, jossa käytiin läpi muun muassa sähkölinjat, jälkeen pelastajat tulivat siihen tulokseen, että havaintojen alkuperän täytyy olla lähtöisin Venäjältä.

Laatokan alueella oli tuohon aikaan käynnissä iso ukonilma, jonka välkkyneestä salamoinnista tehtiin havaintoja myös Parikkalassa ja Särkisalmella. Hälytys havainnosta tuli kello 22.28.

Pakettiauto ojaan, ketään ei paikalla

Pelastuslaitos kävi yöllä myös Imatralla sattuneessa ulosajossa, mutta tehtävää ei juurikaan ollut, sillä ketään ei löytynyt paikalta. Pakettiauto oli ajanut ulos tieltä suhteellisen rajusti, sillä puitakin oli katkennut matkan varrelta ja auto sai mittavia vaurioita.

Öljyvuotoja ei kuitenkaan havaittu eikä liikenteenohjausta tarvittu. Asian ja autossa olijoiden selvittäminen jäi poliisin hoitoon.

Hälytys tuli kello 2.09.