Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalan koronatilanne pysynyt vakaana jo viikkojen ajan – Vakavat taudinkuvat perusterveillä ihmisillä alkavat olla harvinaisia

Infektioylilääkäri Pekka Suomalaisen mukaan rokotukset auttavat lieventämään taudin vakavia vaikutuksia oleellisesti.

Koronavirusta esiintyy maakunnassa jonkin verran, mutta tautitilanne ei aiheuta erityistoimenpiteitä, kertoo Etelä-Karjalan alueellinen covid-19-tilannekuvaryhmä tiedotteessaan.

Tiistaina kokoontunut tilannekuvaryhmä totesi maakunnan koronatilanteen olevan vakaa. Taudin ilmaantuvuus kahden viikon seurantajaksoilla on ollut useiden viikkojen 750–800 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Myös jätevesiseurannan virusmäärä on melko vakiintunut.

Infektioylilääkäri Pekka Suomalainen kertoo tiedotteessa, että rokotettujen perusterveiden ja vähän sairaampienkin vakavat taudinkuvat alkavat olla harvinaisia.

Suomalaisen mukaan rokotukset auttavat lieventämään taudin vakavia vaikutuksia oleellisesti. Hänen mukaansa vakavia seuraamuksia tulee lähinnä iäkkäille, heikoille, sairaille kuten muissakin infektiosairauksissa.

Neljäs rokotuskierros on edennyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) määrittämille ikä- ja riskiryhmille myös Etelä-Karjalassa.

Tiedotteen mukaan Suomessa ei vielä ole tarvetta antaa neljänsiä koronarokotusannoksia perusterveille alle 60-vuotiaille kansalaisille.

Etelä-Karjalassa yli 18-vuotiaiden rokotuskattavuus (1. rokote 92,2%, 2. rokote 90,8%, 3. rokote 72,9%) on yli maan keskiarvon kaikkien kolmen rokoteannoksen osalta.