Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akkalassa Ruokolahdella paloi vaikeakulkuista maastoa suosta nousevan mäen laella – Palo on syttynyt salamaniskusta

Ruokolahdella syttyi keskiviikkona maastopalo. Hälytys annettiin pienestä maastopalosta kello 12.20, mutta se tarkentui pian keskisuureksi.

Päivystävä palomestari Kalle Lantta kertoo, että sammutustöihin pääsy vei aikaa maaston vaikeakulkuisuuden vuoksi.

Paloalue on suon keskellä olevalla metsäsaarekkeella mäen laella. Tulessa on viiden aarin suuruinen alue, joka on syttynyt todennäköisesti salamaniskusta.

– Saarekkeella olevassa puussa on selvä salamanisku. Se on pelastusviranomaisen arvio syttymissyystä, Lantta sanoo.

Sammutustöissä oli henkilöstöä Imatran, Ruokolahden ja Puumalan paloasemilta sekä Tainionkosken vapaapalokunnasta. Yksiköitä oli kohteessa kaikkiaan kahdeksan. Lantta arvioi puoli kolmen aikaan, että sammutustyöt kestävät vielä tunteja, mutta palo saataneen sammumaan nopeammin.

– Jälkisammutustoiminta saadaan valmiiksi puolen tunnin päästä täällä tiettömän taipaleen takana, tokaisi Lantta paloalueen reunalta ennen kello neljää.

Lähimmältä tieuralta on paloalueelle 400 metrin matka. Apuna maastossa liikkumiseen pelastuslaitoksella on kaksi mönkijää.

Palopaikka sijaitsi Akkalantien ja Puumalantien välissä Ruokolahden ja Puumalan rajoilla, joitakin kilometrejä Syyspohjasta luoteeseen.

Päivitetty 10.8.2022: päivitetty ensiuutista kauttaaltaan kello 14.56. Lisätty tieto syttymissyystä ja sammutustöiden kestosta kello 15.50.