Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotuksia annetaan nyt lähes kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa – Isoa-Kristiinaa lukuun ottamatta aika on varattava aina

Koronarokotusten kaikkia rokotusannoksia jaetaan elokuussa laajasti ympäri Etelä-Karjalaa, selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten tiedotteesta.

Rokotuspäiviä järjestetään tällä hetkellä maakunnan kaikissa kuntakeskuksissa Taipalsaarta lukuun ottamatta.

Imatralla Torigalleriassa ja Lappeenrannassa Isossa-Kristiinassa rokotusaikoja on tarjolla arkisin. Ison-Kristiinan rokotuspiste on avoinna kello 8.30–15.30 ja Torigallerian rokotuspiste kello 9.30–16.30.

Eksoten palvelupäällikkö Satu Simolin kertoo, että ajanvarauksen lisäksi Isoon-Kristiinaan voi tulla rokottautumaan walk in -periaatteella.

– Niin paljon tulee [rokottautuvia] ilman ajanvarausta, että otamme vastaan, jos vain pystymme, Simolin kommentoi.

Jos rokottautumaan ei heti pääse, voi suoraan kauppakeskuksen rokotuspisteeltä varata ajan myöhempään ajankohtaan.

Luumäellä rokotetaan 10., 11., 17. sekä 18. elokuuta. Lemillä rokotteita annetaan keskiviikkoisin 24. elokuuta saakka, Savitaipaleella puolestaan torstaisin elokuun loppuun saakka. Rokotuspisteet sijaitsevat hyvinvointiasemilla, ja aikoja on varattavissa kello 8.30–15.30.

Maakunnan pohjoispäässä Parikkalassa rokotteita annetaan tiistaisin alkaen 16. elokuuta. Rautjärvellä rokotuspäivä on keskiviikko alkaen 17. elokuuta ja Ruokolahdella torstai alkaen 18. elokuuta. Aikoja hyvinvointiasemilla on saatavilla kello 8.30–15.00.

Ajan voi varata Eksoten sähköisen asioinnin kautta tai soittamalla numeroon 053522355.

Yli 90 prosenttia saanut kaksi rokotetta

Elokuun alkuun mennessä 90,4 prosenttia eteläkarjalaisista oli saanut kaksi koronarokotusta. Ensimmäisen rokotteen ottaneista lähes kaikki ovat hakeneet myös toisen rokotteen. Kolmannen rokotteen on saanut 72,3 prosenttia maakunnan väestöstä.

Neljättä rokotetta suositellaan tällä hetkellä iäkkäille ja riskiryhmiin kuuluville. Rokote on nyt tarjolla 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille, yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville sekä kaikille vähintään 60-vuotiaille. Edellisestä rokotteesta täytyy olla kulunut vähintään kolme kuukautta.

Suositus laajeni heinäkuussa aiempaa kattavammaksi. Kuun vaihteessa 71,2 prosenttia 80 vuotta täyttäneistä eteläkarjalaisista oli saanut neljä rokotetta.

– Lieväkin sairastettu korona lasketaan koronarokotukseksi, jos viimeisimmän rokotuksen ja sairastetun koronataudin väli on kuusi viikkoa tai enemmän, tiedotteessa painotetaan.

Laboratoriovarmennettuja tartuntoja 500 viikossa

Koronavirusta liikkuu maakunnassa yhä runsaasti. Terveydenhuollon ammattilaisen ottamissa testeissä todetaan Etelä-Karjalassa viikoittain noin 500 tartuntaa.

Koko tartuntamäärä on kuitenkin selvästi suurempi, sillä valtaosa tartunnoista todetaan vain kotitestillä.