Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote jakaa koronarokotuksia elokuussa Luumäellä, Lemillä ja Savitaipaleella – Viidettä annosta suositellaan vakavasti immuunipuutteisille

Rokotusajan voi varata Eksoten asiointipalvelussa tai puhelimitse.

Koronarokotuksia on tarjolla elokuussa myös Etelä-Karjalan länsiosissa, selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten tiedotteesta.

Rokotusaikoja on avattu Luumäen, Lemin ja Savitaipaleen hyvinvointiasemille. Aika on varattava etukäteen joko Eksoten asiointipalvelussa tai soittamalla numeroon 053522355.

Luumäellä rokotuksia annetaan maanantaina 1. elokuuta, keskiviikkona 10. elokuuta ja torstaina 11. elokuuta, kunakin päivänä kello 8.30–15.30.

Lemillä rokotetaan keskiviikkoisin. Rokotusaikoja on tarjolla 3., 10., 17. ja 24. elokuuta kello 8.30–15.30. Savitaipaleella rokotuksen saa torstaisin; 4., 11., 18. ja 25. elokuuta niin ikään kello 8.30–15.30.

Rokotuspäivinä annetaan koronarokotuksen kaikkia rokotusannoksia. Hiljattain tarjolle tulleeseen neljänteen rokotusannokseen ovat oikeutettuja 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset, täysi-ikäiset riskiryhmiin kuuluvat sekä kaikki vähintään 60-vuotiaat.

Neljännen rokotteen saamiseksi kolmannesta rokoteannoksesta on oltava kulunut vähintään kolme kuukautta. Eksote painottaa, että sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta, jos taudin on sairastanut vähintään kuusi viikkoa saadun rokotuksen jälkeen.

Osalle väestöstä on tulossa tarjolle jo viides koronarokotusannos. Hiljattain laajentuneen neljännen rokotteen suosituksen lisäksi THL suosittelee jo viidettä rokotusta kaikille voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Viidennen rokotteen voi antaa, kun neljännestä rokotteesta on kulunut neljästä kuuteen kuukautta.

Tartunta vastaa yhtä rokotusannosta kuitenkin myös immuunipuutteisilla henkilöillä.

– Taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa, tiedotteessa todetaan.