2000 pyöräilijän joukko aiheuttaa liikenteeseen poikkeusjärjestelyjä Lappeenrannan satamassa ja Imatran keskustassa – Saimaa Cycle Tour alkaa perjantaina

Pyöräilytapahtuma Saimaa Cycle Tour järjestetään 8.–9.7. Järjestäjä toivoo kaikilta tiellä liikkujilta joustavuutta.

Viikonloppuna järjestettävä pyöräilytapahtuma Saimaa Cycle Tour aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyjä sekä Lappeenrannassa että Imatralla.

Perjantaina ja lauantaina järjestettävään tapahtumaan osallistuu noin 2 000 pyöräilijää, ja reitin lähtö ja maali ovat Imatralla. Tapahtumakeskus sijaitsee Inkerinaukiolla Imatrankoskella.

Imatrankoskentie suljetaan Helsingintien ja Pistetalojen liikenneympyrän väliseltä osuudelta perjantaina 8. heinäkuuta kello 10 alkaen, mutta kevyen liikenteen väylät ovat käytössä normaalisti.

Imatrankoskentie avataan liikenteelle lauantaina heti, kun se on mahdollista, mutta viimeistään klo 21.

Tämän lisäksi Helsingintiestä suljetaan oikean puoleinen Mansikkalan suuntaan kulkeva ajokaista Valtionhotellin risteyksen ja Imatrankoskentien risteyksen väliseltä osuudelta. Sulku alkaa perjantaina kello 17, ja kaista avataan jälleen liikenteelle lauantaina kello 19.

Mansikkalan suuntaan kulkeva liikenne voi käyttää vasemman puoleista kaistaa normaalisti koko tapahtuman ajan.

Lappeenrannassa poikkeusjärjestelyjä satamassa

Pyöräilijät ohittavat Lappeenrannan satama-alueen perjantai-illan aikana. Tämä aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteelle Myllysaaren ja Pikisaaren välillä.

Ainonkatu ja Satamatie suljetaan perjantaina kello 19 alkaen liikenteeltä siten, että oikea ajokaista Myllysaaren suunnasta katsottuna on pelkästään pyöräilijöiden käytössä. Kaista avataan liikenteelle arviolta lauantaiyönä kello 1, jolloin viimeinen pyöräilijäryhmä on ohittanut satama-alueen.

Poikkeusjärjestely koskee Ainonkadun ja Pajukadun risteyksen sekä Satamatien ja Pikisaarenkadun risteyksen välistä osuutta. Pikisaaren suunnasta Myllysaareen kulkeva ajokaista Satamatiellä ja Ainonkadulla sekä kevyen liikenteen väylät ovat normaalisti käytössä.

– Pyydämme myös jalankulkijoilta tarkkaavaisuutta satama-alueen teiden ylityksissä, sillä pyöräilijäryhmät liikkuvat vauhdikkaasti, Saimaa Cycle Tourin järjestäjä Juho Suikkari sanoo tiedotteessa.

Pyöräilijät pyydetään huomioimaan myös Hiekkalinnan alueella, jossa on reitin ensimmäinen huoltopiste.

Lauantaina aamuyöllä liikkeelle lähtevät nopeat ryhmät ohittavat satama-alueen lauantaiaamuna kello 7–8. Tänä aikana poikkeusjärjestelyitä ei ole, ja ryhmät ajavat normaalin liikenteen seassa ajotiellä.

Autoilijoilta ja motoristeilta toivotaan erityistä varovaisuutta

Saimaa Cycle Tourin noin 300 kilometrin mittainen reitti kulkee Imatran ja Lappeenrannan lisäksi Taipalsaarella, Savitaipaleella, Mikkelissä, Puumalassa ja Ruokolahdella.

Juho Suikkari sanoo tapahtumassa noudatettavan liikennesääntöjä, mutta siitä huolimatta kaikilta tiellä liikkujilta toivotaan joustavuutta.

– Erityisesti toivomme autoilijoiden ja motoristien huomioivan turvallisuusnäkökohdat niin isoja pyöräilijäryhmiä kuin yksittäisiä pyöräilijöitä ohitettaessa, Suikkari sanoo Lappeenrannan kaupungin tiedotteessa.

– Tärkeää on kaikissa tilanteissa säilyttää vähintään 1,5 metrin etäisyys sivuttaissuunnassa pyöräilijöihin, tai mieluiten ohittaa pyöräilijöiden ryhmä vastaantulijan kaistaa käyttäen, mikäli tien näkyvyys sen sallii.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka