Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjoitusjäähallin taakse sytytettiin nuotio Lappeenrannan Kisapuistossa – Hallin vahingot rajoittuivat hieman nokeentuneeseen ulkoseinään

Savun hajun havaitsi huoltaja, joka sai potkittua palon sammuksiin.

Kisapuiston harjoitusjäähallin kupeelle oli tehty nuotio tiistaina alkuillasta. Nuotio oli niin kutsutun rättihallin radan puoleisella sivulla jäähallin seinää vasten, selvittää paloesimies Hannu Kokkonen Ratakadun paloasemalta.

– Ei kovin suuri nuotio, mutta vähän aiheutti savun hajua hallin sisällekin, Kokkonen kertoo.

Savun hajun havaitsi hallissa harjoitelleen joukkueen huoltaja. Kahden hengen voimin seuran edustajat paikansivat palon ja saivat sen sammuksiin potkimalla raivaten. Palo ei levinnyt halliin, eikä vettä Kokkosen mukaan tarvittu missään vaiheessa.

Hallin liepeiltä ei tavattu silminnäkijöitä tai muita tapaukseen liittyviä. Teko on ollut mitä suurimmalla todennäköisyydellä ilkivaltainen.

– Kyllä se vähän siltä vaikuttaa, kun on nuotio tehty seinää vasten, Kokkonen toteaa.

Vahingot jäivät yrityksestä huolimatta onnellisen vähiin.

– Hallin ulkoseinä vähän mustui ja nokeentui, ja vähän pääsi savun hajua sisälle, mutta se hälvenee luonnollisella tuuletuksella, Kokkonen kuvailee.

Pelastuslaitokselle kyseessä oli tilanteen toteamistehtävä. Pelastajat lisäksi varmistivat, ettei tuli pääse leviämään lähiympäristöön.

Hälytys annettiin pienenä rakennuspalona ennen puoli kuutta illalla.