Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa on jälleen liikkeellä katalysaattorivarkaita – Poliisi pyytää havaintoja tuoreista tapauksista Imatralla

Poliisin tietoon on tullut useampi katalysaattorivarkaus Etelä-Karjalassa. Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että Imatralla on viimeisen kahden viikon aikana varastettu kolme katalysaattoria.

Varkaudet on tehty Tammiharjussa ja Karhumäenkadulla 13.-18. toukokuuta. Poliisi pyytää havaintoja tapauksiin liittyen.

Katalysaattorivarkaudet yleistyvät tavallisesti ilmojen lämmettyä keväisin, arvioi tiedotteessa rikoskomisario Harri Horttanainen.

– Katalysaattoreissa pitkäkyntisiä kiinnostavat erityisesti – – jalometallit, kuten platina, palladium ja rodium. Myyjä saa anastetusta katalysaattorista rahallisen korvauksen myydessään sen eteenpäin katalysaattoreita vastaanottaviin liikkeisiin, selvittää Horttanainen.

Varkaudet tapahtuvat tyypillisesti ilta- ja yöaikaan. Poliisi kehottaa kiinnittämään huomiota epätavallisiin liikkeisiin pysäköinti- ja piha-alueilla, joille on pysäköity. Epämääräisistä liikkeistä autojen läheisyydessä pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

Havainnot Imatran katalysaattorivarkauksista pyydetään ilmoittamaan vihjepuhelimeen 0295 414 559 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.