Yhdysvaltalainen Newsweek uutisoi lappeenrantalaisten Nato-paniikista – "Kaupunki on tarkistanut pommisuojat ja valmistautunut mahdollisiin hybridihyökkäyksiin"

Yhdysvaltalaismedia Newsweek uutisoi Venäjän rajalla asuvien suomalaisten reaktioista Nato-jäsenyyteen. Uutisen mukaan rajaseudulla asuvat ovat peloissaan mahdollisesta konfliktista Moskovan kanssa.

– Suomalaisten rajakaupunkien asukkaat kiirehtivät ostamaan ruokaa ja katsastamaan pommisuojia, Newsweekin toimittaja Isabel Van Brugen kirjoittaa.

Juttua varten Newsweek haastatteli Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvaa, joka kertoi paikallisten valmistautumisesta mahdollisia hätätilanteita varten.

– Monet ihmiset ostava ruokaa 72:ksi tunniksi. Kaupunki on tarkistanut pommisuojat ja valmistautunut mahdollisiin hybridihyökkäyksiin, Jarva kertoo haastattelussa.

Monet ulkomaalaiset mediat ovat olleet viimepäivinä erittäin kiinnostuneita Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Etelä-Karjalaan onkin saapunut toimittajia ja kuvausryhmiä ainakin Yhdysvalloista, Japanista, Ranskasta ja Britanniasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka