Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alle 15-vuotias loukkaantui keuliessaan monttumopolla yleisellä tiellä – Poliisi muistuttaa huoltajien vastuusta

Alle 15-vuotias nuori loukkaantui lievästi kaaduttuaan mopolla Lappeenrannassa, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

Todistajan kertoman mukaan poika oli keuliessaan menettänyt mopon hallinnan. Onnettomuus tapahtui yleisellä tiellä, jossa mopolla ei saa ajaa, sillä se oli niin sanottu monttumopo.

Monttumopoa sai käyttää vain yleisen tieverkoston ulkopuolella eli "montulla".

Mopo oli ollut nuoren käytössä huoltajan luvalla. Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, joten poliisi tutkii asiaa kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi muistuttaa vastaavanlaisissa tapauksissa huoltajien vastuusta valvoa mopojen käyttöä.

Kuusimäessä asuntomurto, kolme rattijuoppoa kiinni

Poliisi pyytää havaintoja Lappeenrannan Kuusimäessä tapahtuneesta asuntomurrosta. Kuusimäen kaupunginosassa murtauduttiin rivitaloasuntoon 28. huhtikuuta – 1. toukokuuta. Asunnon ovi rikottiin.

Asunnosta anastettiin omaisuutta, ja poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena. Poliisi pyytää murtautumisen nähneitä tai siitä tietäviä ilmoittamaan tietonsa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 414559.

Poliisi valvoi liikennettä Lappeenrannassa ja Imatralla vappupäivän ja maanantain 2. toukokuuta välisenä aikana. Valvonnassa kiinni jäi kolme kuljettajaa, joita epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Kaksi kuljettajista tavattiin Lappeenrannassa, yksi Imatralla.

Toisella Lappeenrannasta tavatulla kuljettajalla oli ajoneuvossaan myös anastetuksi epäiltyä omaisuutta, ja häntä epäillään myös varkaudesta.