Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapon yritys, pahoinpitely, liikennerikoksia ja varkauksia – Vappu työllisti poliisia Etelä-Karjalassa

Vappupäivän aamuna noin kello 05.30 aikaan Lappeenrannan keskustassa tapahtui tapon yritys.

Uhri sai väkivallanteon seurauksena vakavia vammoja. Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni teosta epäiltynä.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että tapauksesta tiedotetaan lisää alkaneella viikolla.

Lappeenrannan keskustassa tapahtui vappuna myös pahoinpitely, jossa useita samaan seurueeseen kuuluneita henkilöitä lyötiin ja potkittiin. Pahoinpitelyn seurauksena osa heistä vietiin Etelä-Karjalan keskussairaalaan hoidettavaksi.

Poliisi pyytää vihjeitä tapahtuneesta numeroon 0295414559 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

Ruokolahdella erään omakotitalon pihalle tunkeutunut mies uhkaili ja pahoinpitelin talon asukasta. Poliisi sai miehen kiinni ja häntä epäillään laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä.

Liikenne- ja omaisuusrikoksia

Lappeenrannan Aholassa liikkeellä ollut motocrosspyöräilijä menetti ajoneuvonsa hallinnan. Kuskia epäillään rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi sai kiinni Lappeenrannan keskustassa autoilleen, jota epäillään huumausaineen käyttörikoksesta.

Imatran Rautiolla asuinrakennuksen varastoon murtautunut mies jäi poliisin haaviin. Mies kuljetettiin Lappeenrannan poliisiasemalle. Häntä epäillään varkausrikoksesta.

Lappeenrannan Jänhiälässä sijaitsevasta työmaakontista varastettiin 27.-28.4.2022 välisenä aikana suuri määrä kuparia. Poliisi pyytää vihjeitä tapahtuneesta numeroon 0295414559 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

Kiinniotettuja aikaisempia viikonloppuja enemmän

Poliisi suoritti vappuna valvontaa Lappeenrannan ja Imatran lisäksi Lemillä, Taipalsaarella ja Savitaipaleella. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että tehtävämäärät eivät olleet suurempia verrattuna edellisiin viikonloppuihin, mutta kiinniotettuja oli kuitenkin selvästi enemmän. Myös alkoholilla oli aikaisempaa suurempi osuus häiriökäyttäytymisen osalta.

Juttua muokattu 2.5.2022 klo 7.39: Täsmennetty, että Lappeenrannassa tapahtuneet tapon yritys ja useaan henkilöön kohdistunut pahoinpitely ovat eri tapauksia. Lisätty myös maininta, että poliisi tiedottaa tapon yrityksestä lisää alkaneella viikolla.

Juttua muokattu 2.5. klo 14.52: Poistettu virheellinen tieto Aholan motocrosspyöräilijän epäiltyjen rikosten listasta.