Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingintien kevyen liikenteen väylän levennys jatkuu Lappeenrannassa – Lisäksi tehdään alikulkutunneli, uusia valoja ja puuistutuksia

Leventämistä tehdään Kuusimäenkadun ja Skinnarilankadun välillä.

Helsingintien kevyen liikenteen väylän leventäminen jatkuu toukokuussa, Lappeenrannan kaupunki kertoo tiedotteessa. Leventämistä tehdään Kuusimäenkadun ja Skinnarilankadun välillä.

Viime vuonna parannustyöt saatiin valmiiksi Kourulan tenniskentän kohtaan.

Nyt kevyen liikenteen väylä kunnostetaan muun reitin kanssa yhtenäiseksi eli kaksisuuntaiseksi, kolme metriä leveäksi pyörätieksi. Jalankulkijoille rakennetaan pyörätiestä erillinen, kaksi metriä leveä väylä.

Työn tilaajana ja rakennuttajana toimii Lappeenrannan kaupungin Kadut ja ympäristö -vastuualue. Projektipäällikkö Eero Harjun mukaan tarkoituksena on parantaa pyöräilyn pääreitistöä niin, että liikkuminen on turvallista ja sujuvaa.

Helsingintien alitse Lemmikinkadulle rakennetaan alikulkutunneli.

– Vilkkaassa risteyksessä on varsinkin ruuhka-aikaan paljon ajoneuvoliikennettä ja samalla myös kevyen liikenteen käyttäjiä. Alikulkutunneli sujuvoittaa kaikkien risteyksen ohittajien liikkumista.

Urakka kestää lokakuun lopulle

Urakassa uusitaan myös vesijohtoja ja hulevesiviemäröintejä. Lisäksi Sammonrinteen risteyksen valaistus ja liikennevalot uusitaan, ja puustoa poistetaan.

− Poistuvaa puustoa korvataan uusilla puuistutuksilla. Helsingintien varteen tulee uusia monilajisia, värikkäitä ja keväällä kukkivia puuistutuksia parantamaan alueen yleistä viihtyisyyttä, kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen kertoo tiedotteessa.

Rakennustöiden vuoksi Helsingintien liikenteeseen tulee väliaikaisia muutoksia. Kevyt liikenne joutuu siirtymään pois Helsingintien pohjoispuolen kevyen liikenteen väylältä työmaan ajaksi. Autoliikenteelle Helsingintiellä saattaa aiheutua joitakin hidastuksia työmaan eri vaiheissa.

Urakka kestää lokakuun lopulle. Pääurakoitsijoina toimivat Veljekset Ovaska ky ja Kymecon oy ryhmittymänä.