Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralainen kansallispukuvalmistaja Soja Murto sai Karjalan liiton korkeimman tunnustuksen – Pro Carelia -kunniamerkki myönnettiin ensi kertaa käsityöläiselle

Imatralaiselle kansallispukuvalmistajalle Soja Murrolle on myönnetty Karjalan liiton Pro Carelia -kunniamerkki, selviää liiton tiedotteesta.

Merkki on myönnetty Murrolle vahvasta karjalaisen käsityöperinteen ylläpitämisestä. Murto on ensimmäinen käsityöläinen merkin saajien historiassa.

Murto tunnetaan kokonaan käsin tehdyistä kansallispuvuista. Hän on ollut laatimassa menetetyn Karjalan alueen puvuista Kuolemajärven ja Jääsken pukuja. Lisäksi Murto opettaa kansallispukujen valmistusta.

Soja Murron lisäksi Pro Carelia -merkki myönnettiin Karjalaa ja karjalaisuutta laajasti tutkineelle Itä-Suomen yliopiston historian emeritusprofessorille Tapio Hämyselle sekä Karelia-puhallinorkesterille, jonka juuret ovat Viipurin rautatieläisten soittokunnassa. Orkesteri toimii nykyisin Karjalatalolla Helsingin Käpylässä.

Kolmikolle myönnetty merkki on Karjalan liiton korkein ansiomerkki. Se luovutetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on tehnyt merkittävällä tavalla karjalaisuutta tunnetuksi työnsä tai luottamustehtäviensä kautta, tiedotteessa kerrotaan.