Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan seurakunnan järjestämä Via Crucis -esitys on koronatauolla vielä tämän pääsiäisen, perinne jatkuu ensi vuonna

Lappeenrannan pääsiäiseen perinteisesti kuulunut Ristin tie -esitys eli Via Crucis pitää vielä tänä vuonna koronataukoa. Kirkkopuistosta kohti satamaa etenevä Jeesuksen kärsimystiestä kertova esitys on tavallisesti nähty pitkänäperjantaina. Lappeenrannan seurakunnan kirkkoherran Hannu Haikosen mukaan perinnettä ei kuitenkaan ole haudattu, vaan se toteutetaan ensi vuonna.

Via Crucis on Haikosen mukaan iso projekti, jonka suunnittelu aloitetaan jo esitystä edeltävänä syksynä. Esitykseen tarvitaan muun muassa ohjaaja, näyttelijöitä ja useita kuoroja. Omat haasteensa esimerkiksi valaistukselle ja äänentoistolle tuo se, että esitys liikkuu ulkotiloissa paikasta toiseen.

Viime keväänä esitys oli tarkoitus toteuttaa Ilmari Pursiaisen ohjaamana, mutta tuolloin se koronan takia peruuntui. Sen takia seurakunta päätti toteuttaa esityksen seuraavan kerran sitten, kun koronatilanne on kunnolla ohi.