Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilla työntäyteinen viikonloppu Etelä-Karjalassa – Uus-Lavolan K-Market ryöstettiin jo toistamiseen viikon sisään

Imatralla on tehty kaksi pahoinpitelyä perhepiirissä ja ravintolassa. Alkuviikosta poliisin tutkittavaksi tuli lisäksi kaksi Venäjän hyökkäyssotaan liittyvää kannanottoa.

Poliisia ovat työllistäneet viikonloppuna Etelä-Karjalassa ruokakaupan törkeä ryöstö sekä muun muassa liikennerikokset. Tieto selviää Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteesta.

Uus-Lavolan K-Market ryöstettiin myöhään lauantai-iltana 9. huhtikuuta. Ryöstö oli jo toinen samassa kaupassa viikon sisällä. Tekijä sai saaliikseen pienehkön summan rahaa.

Tekijä uhkasi myyjää aseella. Kaupassa ei rikoksen tekohetkellä ollut asiakkaita. Ryöstäjä poistui paikalta polkupyörällä.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä ryöstönä. Esitutkinnan ollessa vasta alkuvaiheessaan poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Ryöstön nähneitä tai siitä jotakin tietäviä poliisi pyytää ilmoittamaan tietonsa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi. Tietoja voi ilmoittaa myös puhelimitse numeroon 0295414559.

Z-kirjain toimiston ikkunassa

Alkuviikon aikana Lappeenrannan keskustassa sijaitsevan toimiston ikkunaan oli kirjoitettu Venäjän Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan symbolina käytetty Z-kirjain. Ikkunaan oli lisäksi kirjoitettu venäjäksi "slava russia", tiedotteesta selviää.

Asianomistaja on poistanut kirjoitukset ikkunasta. Asiaa tutkitaan vahingontekona.

Viikon mittaan poliisi sai lisäksi ilmoituksia ajoneuvosta, johon oli kirjoitettu sotaan liittyvä provokatiivinen teksti. Poliisi oli yhteydessä ajoneuvon haltijaan, ja tämä on poistanut tekstin autosta.

Poliisi jatkaa asian esitutkintaa eikä toistaiseksi tiedota aiheesta tarkemmin.

Takaa-ajo Taipalsaarella

Viikonloppuna poliisi otti Taipalsaarella kiinni henkilöauton kuljettajan, jota se epäili rattijuopumuksesta. Poliisi käytti kiinniotossa piikkimattoa.

Kuljettaja ei noudattanut poliisin antamaa pysähtymismerkkiä. Lyhyen takaa-ajon päätteeksi poliisi sai autoilijan pysähtymään, muttei tämä suostunut avaamaan auton ikkunaa tai ovea.

Poliisi kertoo joutuneensa käyttämään voimakeinoja kuljettajan kiinniottamiseksi. Muu liikenne alueella oli takaa-ajon aikana hiljaista.

Poliisi epäilee kuljettajaa rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä haitanteosta virkamiehelle.

Huumekuskeja Lappeenrannassa ja Imatralla

Lappeenrannassa poliisi pysäytti puolestaan henkilöauton kuljettajan, jota se epäilee rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Auton kyydissä olleelta matkustajalta takavarikoitiin vähäinen määrä huumausainetta. Lisäksi myöhemmin suoritetussa kotietsinnässä poliisi takavarikoi matkustajalta laittoman ampuma-aseen. Poliisi epäilee matkustajaa huumausaine- ja ampuma-aserikoksista.

Imatralla poliisi pysäytti kaksi autoilijaa, joita se epäilee rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Kuljettajat tavoitettiin Vuoksenniskalla ja Imatrankoskella.

Pahoinpitelyn uhri sairaalaan

Imatran keskustassa sijaitsevassa ravintolassa on tehty pahoinpitely, joka on poliisin tutkinnassa. Pahoinpitely on poliisin mukaan usean henkilön välinen. Yksi heistä on toimitettu vammojen vuoksi Etelä-Karjalan keskussairaalaan.

Tapahtumapaikalta otettiin kiinni kaksi henkilöä, joita poliisi epäilee pahoinpitelystä.

Imatralaisessa kerrostaloasunnossa on tehty perheväkivaltaa. Tekovälineenä on ollut paistinpannu. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

Lappeenrannassa pahoinpideltiin sunnuntaina aamuyöllä mieshenkilö kerrostalon rappukäytävässä. Tilanne sai alkunsa kahden miehen välisestä erimielisyydestä liittyen savukkeisiin.

Miehet tunsivat toisensa entuudestaan. Uhri ohjattiin lääkärin vastaanotolle.

Poliisi ei tiedota väkivallantekojen uhrien vammoista tarkemmin.

Muokattu 10.4.2022 klo 12.38: korjattu ingressin virheellinen väittämä siitä, että molemmat sotaan liittyvät kannanotot olisivat olleet sotaa puoltavia. Lisätty klo 13.06 tieto poliisin iltapäivällä tiedottamista rikoksista Imatralla sekä pahoinpitelystä Lappeenrannassa.