Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UPM:n työkiistaa ratkotaan nyt osissa, painopaperia koskeva sovittelu tauolle

Paperiliiton lakko UPM:ssä on jatkunut yhtäjaksoisesti vuoden alusta saakka.

Metsäyhtiö UPM:n ja Paperiliiton välisen työriidan sovittelu yhtiön painopapereiden liiketoiminnan osalta on keskeytetty.

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi lauantaina, ettei sovittelun välitön jatkaminen ole tarkoituksenmukaista, koska osapuolten kannat ovat edelleen varsin kaukana toisistaan.

Sovittelijan mukaan Paperiliitto ja UPM pyrkivät sopimaan työriidat yhtiön neljällä muulla liiketoiminta-alueella. Muut liiketoiminta-alueet ovat erikoispaperi, sellu, tarrat ja biopolttoaineet.

Paperiliitto ja UPM eivät ole sopineet seuraavia tapaamisaikoja painopapereiden osalta, osapuolet kertovat. Sen sijaan erikoispaperin, tarrojen ja biopolttoaineiden sovittelu jatkuu.

– Tapaamisia on sunnuntaista tiistaille. Keskiviikkona on koolla Paperiliiton hallitus, liiton puheenjohtaja Petri Vanhala kertoo STT:lle.

UPM:n mukaan Paperiliitto olisi poikennut aiemmasta kannastaan, jonka mukaan koko yhtiötä koskevat sopimukset pitäisi ratkaista kerralla. Vanhala korostaa, että lopullisen sanan sopimusten hyväksymisestä sanoo liiton hallitus.

– Neuvottelijat olivat tehneet päätöksen, ettei jäädä yhden pöydän takia jumiin.

Työriitaa ratkonut sovittelija Leo Suomaa on jo maaliskuussa antanut sovintoesityksen yhtiön selluliiketoimintaa koskien. Osapuolilta on pyydetty vastausta esitykseen ensi torstaihin mennessä.

Paperiliitto tavoitteli yrityskohtaista sopimusta

Paperiliiton lakko UPM:ssä on jatkunut yhtäjaksoisesti vuoden alusta saakka.

Metsäteollisuudessa on nähty poikkeuksellinen tes-neuvottelujen kierros, kun työnantajien etujärjestö Metsäteollisuus ry ilmoitti hyvissä ajoin irtautuvansa alaa koskevista työehtosopimuksista. Paperiliitto solmi Stora Enson ja Metsä Groupin kanssa yrityskohtaisen työehtosopimuksen jo viime vuoden puolella.

Sitä vastoin UPM on halunnut vielä kunnianhimoisempaa paikallista sopimista ja tehdä erilliset sopimukset liiketoiminnoilleen. Paperiliitto tavoitteli alun perin myös UPM:ssä yrityskohtaista sopimusta.