Etelä-Saimaan rikospodcastin uusi jakso on ilmestynyt – Kuuntele, miten lentäjä Wickenbergin vuoden 1978 rajalento eteni ja mitä siitä seurasi Etelä-Karjalassa

Hirvinen tutkii -podcastin uudessa jaksossa käsitellään vuoden 1978 rajaskandaalia, jonka näyttämönä toimi Imatran Immolan lentokenttä ja Ruokolahden Kärinkijärvi. Jakson voi kuunnella tästä jutusta, Soundcloudista tai Spotifysta.

Etelä-Saimaan Hirvinen tutkii -podcastin uuden jakson aiheena on vuoden 1978 rajaskandaali, jonka näyttämönä toimi Imatran Immolan lentokenttä.

Ruotsalainen lentäjä Karl-Göran Wickenberg lupasi salakuljettaa Agapovin perheen lentokoneellaan Neuvostoliitosta Suomeen, josta perhe voisi jatkaa matkaa Ruotsiin.

Neuvostoliitosta Ruotsiin loikannut Valentin Agapov oli vuosia yrittänyt saada perheensä luokseen länteen kuitenkaan onnistumatta siinä.

Salakuljetuksen suunniteltu reitti kulki Etelä-Karjalan sekä tarkemmin Imatran Immolan lentokentän ja Ruokolahden Kärinkijärven kautta.

Perheen nouto epäonnistui, mutta tapahtuneella oli hetkellisesti erikoisia seurauksia tavallisille eteläkarjalaisille.

Jakso on äänitetty ja juttu tehty ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Kuuntele jakso alla olevasta upotuksesta.

Jaksossa Etelä-Saimaan verkkotuottaja Jenni Hirvinen kertoo vaihe vaiheelta, miten salakuljetuslento eteni.

Jaksossa kuullaan lappeenrantalaista Seppo Ravanttia, joka oli rajavartiolaitoksen toimesta noutamassa lentäjää ja imatralaista Teppo Närästä, joka tankkasi ja korjasi ruotsalaislentäjän konetta, tietämättä lennon tarkoitusperistä.

Wickenbergin kohtaamisen myötä Näränen joutui keskelle kansainvälistä rajaskandaalia, keskusrikospoliisin ja suojelupoliisin hiillostettavaksi.

Hirvinen tutkii -podcastissa käsitellään rikollisuutta ilmiönä ja vanhoja eteläkarjalaisia rikostapauksia. Mikä yhteiskunnassa on muuttunut, vai onko mikään, kun traagisista tapauksista on kulunut aikaa?

Podcast on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa. Wickenbergin rajaloukkausta käsittelevä jakso on ilmestynyt perjantaina 8. huhtikuuta kello 6.

Aiheeseen liittyvä juttu julkaistaan Etelä-Saimaan verkkosivulla ja paperilehdessä ensi viikolla.

Alla olevasta upotuksesta pääset kuuntelemaan kaikki tähän mennessä julkaistut jaksot Spotify-äänipalvelussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka