Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskus Galleriassa syttyi tulipalo – Vartijan ripeä toiminta pelasti tilanteen

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen Lappeenrannan kauppakeskus Galleriaan maanantaiaamuna kahdeksan jälkeen.

Kauppakeskuksessa oli syttynyt pieni palonalku varavirtalähteenä käytettävässä UPS-keskuksessa, Etelä-Karjalan pelastuslaitos kertoo tiedotteessa.

Kauppakeskuksen vartija oli havainnut käryä ja liekkipalon kauppakeskuksen valvomotilassa. Tiedotteen mukaan palo saatiin hallintaan vartijan erittäin ripeällä ja ansiokkaalla alkusammutuksella.

Pelastuslaitos suoritti tiedustelun ja varmisti palon sammumisen. Pelastuslaitos siirsi UPS-keskuksen ulkotilaan sekä suoritti tilassa savutuuletuksen.

Palo ei levinnyt rakenteisiin eikä savua päässyt kauppakeskuksen muihin tiloihin. Pelastuslaitos ohjasi kauppakeskuksen asiakkaat ja henkilökunnan hetkeksi ulos rakennuksesta.

Pelastuslaitokselta kohteessa olivat Lavolan ja Lappeenrannan pelastusyksiköt sekä päivystävä palomestari. Henkilövahinkoja tapauksesta ei sattunut.

Tiedotteen mukaan vahingot rajoittuivat UPS-keskukseen sekä jauheeseen lattioilla, ja kauppakeskuksen toiminta jatkuu normaalisti.

Kauppakadun varressa oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Hälytys tuli noin kello 8.20.