Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Navakkatuulinen kevätmyrsky työllistää Etelä-Karjalan pelastuslaitosta – "Tällä hetkellä tilanne on hallinnassa"

Suomeen iskenyt kevätmyrsky on työllistänyt Etelä-Karjalan pelastuslaitosta koko lauantain. Navakka tuuli on kaatanut puita teiden tukkeeksi ja sähkölinjojen haitaksi. Päivystävä palomestari Kalle Lantta kertoo, että takana on 13 vahingontorjuntatehtävää ja edessä vielä lisää.

– Vahingontorjuntatehtäviä on ollut ympäri maakuntaa. Tällä hetkellä tilanne on hallinnassa ja ihan rauhallinen, hän kertoo.

Lantta sanoo, että pelastuslaitoksen resurssit riittävät tällä hetkellä hyvin tehtävien suorittamiseen. Lisähenkilöstöä saadaan tarpeen vaatiessa ripeästi paikalle. Tehtäviä on ollut Parikkalassa, Taipalsaarella, Lappeenrannassa ja Savitaipaleella.

–  Meillä on tässä semmoinen tehostettu seuranta on menossa, että tarkkaillaan tilannetta. Kaikki tehtävät on tällä erää vielä saatu hoidettua.

Lappeenrannan Energiaverkot kertoo varautuneensa lauantaiseen kevätmyrskyyn nostamalla valmiuttaan ja varautumalla sähköverkon vikojen korjaukseen.

– Sääennustetta ja myrskytuulen vaikutuksia seurataan tarkasti, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteessa muistutetaan, että sääennusteen mukainen tuuli on Etelä-Karjalan alueella erityisen voimakasta. Puoliltapäivin sähköttömiä kotitalouksia oli Lappeenrannan seuduilla noin 1600.

Alueen sähkökatkokartta on nähtävissä täällä.

Sähkökatkoista voi tiedustella Lappeenrannan Energiaverkkojen vikapuhelimesta numerosta 020 690 401

Voimassaolevat varoitukset voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen nettisivuilta.