Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keitto- vai savukinkku? Lappeenrannan 60 vuotta täyttävää perinneherkkua vetyä juhlitaan kauppatorilla kesäkuussa, Etelä-Saimaa selvitti, mitä kaikkea piirakasta on hyvä tietää

Vety syntyi Lappeenrannan kauppatorilla kesällä 1962. Piirakkaresepti on pysynyt, mutta mausteita on matkan varrella lisätty. Yhteinen herkku on aiheuttanut myös kiistaa.

Autoilija Antti Myllärinen ostaa purtavaa Taimi Laakon kojulla Lappeenrannan kauppatorilla. On juhannusviikko vuonna 1962, ja Myllärinen pyytää Laakon mammaa, kuten Taimi Laakkoa tavattiin torilla kutsua, lisäämään munatäytteiseen lihapiirakkaan myös kinkkua.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Saimaan sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Esaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi